Ugrás a tartalomra

Megállapodás született a miskolci repülőtér ügyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 12. péntek 15:13
A miskolci városvezetés és a Borsod Megyei Repülőklub megállapodott abban, hogy 2019. szeptember 30-ig, illetve konkrét befektetői igény jelentkezéséig, a jelenlegi feltételek mellett használhatják a miskolci repülőteret – tájékoztatta szerkesztőségünket Pfliegler Péter alpolgármester pénteken.
fotó: Végh Csaba

Az alpolgármester által jegyzett közlemény szerint a repülőklub vállalta, hogy a fenti határidőig mindent megtesz annak érdekében, hogy a város közvetlen közelségében új helyet keres az eddigi tevékenységük folytatására.

Mint korábban írtuk, a 15 évre kötött szerződés Miskolc és a Borsod Megyei Repülőklub között 2019 áprilisában lejár. A repülőtér területének nagy részét bevonják a Mechatronikai Ipari Parkba és új befektetőket telepítenek itt le annak érdekében, hogy további új, innovatív munkahelyeket teremtsenek, mert egyértelmű szakmai álláspont, hogy a mai miskolci repülőtér repülésszakmai szempontból alkalmatlan a továbbfejlesztésre – mondta lapunknak még tavaly ősszel Pfliegler Péter alpolgármester.

A mostani megállapodás értelmében tehát a légimentés és a sportrepülés a fenti határidőig továbbra is biztosítva lesz az eddigi helyszínen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!