Ugrás a tartalomra

Megnyitja kapuit a Szimbiózis Mosolykuckó

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 08. hétfő 09:23
A Mosolykuckó Fejlesztőház segítő kezet nyújt, hogy merre induljanak az úton a szülők, akik gyermekéről kiderül, hogy másképp fejlődik, mint a többiek.

A Szimbiózis Alapítványnál dolgozó szakemberek pontosan tudják, hogy sok kérdés kavarog a szülők fejében, ha gyermekük eltérő fejlődése miatt kilóg a sorból; vagy olyan diagnózist kap, ami után nem tudja hogyan tovább - tájékoztat közleményében az alapítvány. 

Szolgáltatásai között szerepel az autizmus-specifikus, valamint a konduktív pedagógiai tanácsadás és fejlesztés, az Augmentatív és Alternatív Kommunikációt (AAK) segítő eszközök kölcsönzése, az ezzel kapcsolatos tanácsadás és fejlesztés.

A Szimbiózis Alapítvánnyal kapcsolatba kerülő családoktól érkező visszajelzések alapján, a fejlesztésekre való várakozási idő, akár több hónap is lehet. A Mosolykuckó Fejlesztőház erre az igényre reagál, annak érdekében, hogy a családok ne veszítsenek értékes időt.

Az alapítvány 2020-ban vásárolta meg a korábban zöldségesként működő üzlethelyiséget, a Miskolc belvárosához közel található Augusztus 20. utca 4 szám alatt. A rossz állapotban lévő ingatlant támogatói segítséggel és önerőből újították fel.

A Mosolykuckó Fejlesztőház fő profilja a komplex konduktív pedagógiai fejlesztés, az autizmus specifikus tanácsadás/fejlesztés, illetve AAK tanácsadás és eszközbérlés. Ezen szolgáltatásokon túl, szeretnének biztosítani szabadidős programlehetőségeket és szakmai tanácsadást (pl. mentálhigiénés segítségnyújtás, tematikus előadások, információnyújtás az ellátórendszerről stb.).

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!