Ugrás a tartalomra

Megvan a nyomvonal: Ilyen lesz a hajdúnánási MotoGP-pálya

sportmotor.hu
Utoljára módosítva
2021. március 20. szombat 09:28
A BORD Építész Stúdió tervei alapján készül a magyar MotoGP-pálya, mintegy 65 milliárd forintból.
A nyertes BORD Építész Stúdió látványterve a pályáról

A hajdúnánási multifunkciós autó-motorsport komplexum terveit a BORD Építész Stúdió készítheti el, miután megnyerte a tervezésre kiírt pályázatot, közli a sportmotor.hu.

A többcélú komplexumban 2023-tól – a már megkötött szerződések szerint legalább tíz évig – MotoGP-futamokat rendeznek, emellett évente 200 rendezvénynappal kalkulálnak – derült ki a mai sajtótájékoztatón.

A BORD Építész Stúdió tervei alapján készül a magyar MotoGP-pálya
Az innovációs és technológiai miniszter tavaly júniusban jelentette be, hogy „a magyar kormány korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypályát épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a Forma-1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsaságimotoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is".
A versenypálya ívéhez simulva két 12 méter magasra emelt, két kilométer hosszan elterülő, természetes partfalat hoznak létre. Ez az elem köti össze a rendezvényhelyszíneket a lelátókkal, továbbá védelmet nyújt a pálya káros zajhatásai ellen.

Különlegessége, hogy a tetején bárki végigsétálhat, miközben egyedi nézőpontból követheti a versenyt.

Palkovics László a projektindító sajtótájékoztatón azt mondta: a beruházás, amely a pályaépítés mellett kiterjed a kiszolgáló létesítmények, tréningközpont, konferenciaközpont, szálloda építésére is, összesen 65 milliárd forintba kerül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!