Ugrás a tartalomra

Méltóképpen képviselni az egyetemet és a várost

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 17. szerda 12:35
A Miskolci Egyetem női kosárlabda csapata július 18-án, csütörtökön este 8 órától, a DVTK Arénában kezdi meg szereplését a Debrecen-Miskolc közös rendezésű Európai Egyetemi Játékokon. 

- Február környékén érkezett a felkérés, hogy be kellene “ugrani” az egyetemi csapathoz, mert az addigi tréner, Lippai Szabolcs szeretné tovább öregbíteni a MEAFC jó hírét játékosként is - tudtuk meg Kovács Dénestől, a Miskolci Egyetem női kosárlabda csapatának edzőjétől. 

- Mivel több átfedés van a DVTK U23-as csapatom és a Miskolci Egyetem női együttese között, rendszeresen követtem a szereplésüket, így nem nagyon volt kérdés, hogy örömmel csatlakozzam ehhez a remek társasághoz. Amióta együtt dolgozunk a csajokkal nekem csak pozitív benyomásaim vannak. Nyilván az alapokat az egyetemi bajnokságban szereplő csapat taktikai repertoárja adja, ami ki van egészítve pár elemmel az én elképzelésem szerint. A lányok fogékonyak és nagyon fegyelmezetten teszik a dolgukat, ami külön öröm. Személy szerint nekem különösen fontos, hogy egy játékos pontosan tudja, mit miért csinálunk a pályán? Mikor, milyen helyzetből és mi miatt lesz előny, vagy adott esetben mitől lesz hátrányunk védekezésben. Az elmúlt időszakban ebben rengeteget fejlődtünk. Vannak, akik részt vettek már EUG eseményen, ami úgy gondolom, hogy előnyt jelenthet, valamint vannak Euroliga tapasztalattal rendelkező játékosaink, illetve Oláh Fruzsi éppen most tér haza egy egyénileg sikeres, de csapatszinten csalódást keltő U20-as Európa-bajnokságról. A speciális lebonyolítás miatt csak 1 nappal a torna kezdete előtt derül fény az ellenfeleink kilétére, így szerintem felesleges is túl sokat foglalkozni velük, de a csapatok többsége azért komoly játékerőt képvisel. Sajnos mi - a felnőtt válogatott programja miatt - nem tudunk teljesen azzal a kerettel szerepelni, mellyel lehetőségünk lett volna. Ennek ellenére örülök, mert összeszokottabb és összetartóbb csapattal vághatunk neki a rendezvénynek, ami biztos, hogy nagy előny. Bízunk a sorsolásban, reméljük, hogy lesz egy kis szerencsénk. A legfontosabb azonban az, hogy méltóképpen és büszke rendezőként képviselhessük a Miskolci Egyetemet és Miskolc városát. A csapat tagjai: Balla Sára, dr. Sikora Emőke, Gondos Alexandra, Hajdu Angelika, Kababik Bianka, Kápolnai Dorina, Kecskés Karina, Lukács Panna Réka, Oláh Fruzsina, Szegeczki Nóra, Tóth Boglárka, Vég-Dudás Anna - tette hozzá a szakember.

- Mindenekelőtt rendkívül megtisztelő egy ilyen rangos eseményen képviselni a Miskolci Egyetemet - fogalmazott Sikora Emőke, a női kosárlabda csapat játékosa. 

- A hazai pálya azért is előnyös, mert rengeteg hazai szurkoló látogathat ki, ami önmagában megalapozza az EUG-ra jellemző jó hangulatot. Különböző nemzetek különböző stílusban játszanak, de bízunk benne, hogy ebben a környezetben is sikerrel mérettetjük meg magunkat! - vélekedett a sportoló.

A Miskolci Egyetem július 19-én, pénteken, 20:00 órától, szintén a DVTK Arénában játssza le második csoportmérkőzését. 

Mindkét mérkőzésre a belépés díjtalan! 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!