Ugrás a tartalomra

Mi Hazánk: nyilvánítsák terrorszervezetté az antifa tömörüléseket

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 08. csütörtök 12:09
Az antifa mozgalomhoz tartozó tömörülések terrorszervezetté nyilvánítását sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom fővárosi elnöke.
Mocsári László archív felvétele a párt miskolci tüntetéséről

Vékony Csongor felidézte: pártja tavaly már benyújtott egy ilyen tartalmú törvényjavaslatot, amelyet azonban "a kormány a baloldallal karöltve söpört le az asztalról".

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a hatóságok elutasították "a nemzeti oldal" területfoglalási kérelmeit, így nem tudnak megemlékezni az 1945-ös kitörés német és magyar "hőseiről", akik "a vörös veszedelemtől védelmezték hazánkat és ezáltal Európát".
   
A kormány és a rendőrség felelőssége, ha bármilyen rendbontás történik a következő napokban. Budapest közbiztonságát azzal lehetett volna leginkább garantálni, ha engedélyezik a korábbi években is fegyelmezett keretek között zajló megemlékezést - mondta.
   
Vékony Csongor kifogásolta, hogy a rendőrség mindeközben vonulásos tüntetésre adott engedélyt "a terrorszervezetekkel együttműködő antifasiszta csőcseléknek".
   
Az antifa mozgalom tagjai cselekedeteikhez "nemzetközi társszervezeteiktől is toboroznak kommunista lelkületű tettestársakat" - tette hozzá.
 

(MTI)

További hírek

Olvasnivaló