Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2022. 12. 11.): időjárás, levegőminőség, útinfó, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 11. vasárnap 08:11
Hófúvás és erős széllökések miatt is riasztás van érvényben megyénkben.

Túlnyomóan borult lesz az ég, majd napközben nyugat felől vékonyodik, kisebb körzetekben átmenetileg szakadozhat is a felhőzet. A csapadékzóna dél körül kelet felé távozik, majd délután az északkeleti harmadban hózáporok alakulnak ki. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős, az Észak-Dunántúlon és a Bodrogközben gyakran viharos lökések kísérik. Kiemelten a Bakonyban és Borsodban hordhatja a havat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, amely a délelőtt során áll be, ezt követőn már csökken a hőmérséklet. Késő estére -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Útinfó

Félpályás terelésre lehet számítani:

Acél u. 1.
Andor utca 104.
Bellervölgy u. 12.
Csabavezér út 1-3.
Csabavezér 66. mögött
Dayka Gábor u. - Hunyadi János u. ker., híd felől
Diófa u. 10.
Előhegy u. 20., 22.
Katona J. u. 8.
Kázmér u. 2 
Kisfaludy u. - Koppány u. kereszteződés
Kis-Hunyad u. 13.
Klapka u. 12.
Kolozsvári u. 13-15.
Kölcsey u. 15.
Mikes Kelemen u. 4.
Nagyváthy u. 25.
Nagysándor József u. 7.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pacsirta u. 100.
Pillangó u. 12.
Salétrom u. 14.
Sas u. 5.
Soltész N. K. u. 86.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:

Győri kapu -Thököly I. utca kereszteződésben (Győri kapu 26. előtt) az autós forgalmat a villamossínre terelik.

A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni. A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

December 11-én, vasárnap, a délutáni órákban Miskolcon feloldják az eddigi forgalomkorlátozásokat, így a közlekedők használatba vehetik az Y-híd beruházáshoz tartozó turbókörforgalmat, amely a Király utca és Vörösmarty utca kereszteződésében épült meg.

Ettől az időponttól ugyancsak megnyitják a 2-szer 2 sávosra bővített Vörösmarty utcát is, amely a Soltész-Nagy Kármán utcától egészen a híd lábáig zsákutcaként használható a híd megnyitásáig.

December 12-én, hétfőn 16 órától minden irányból megnyitják az Y-hidat is. A tömegközlekedés új menetrendi változása december 13-án, szerdán üzemkezdettől lép életbe, azaz az MVK autóbuszjáratai ettől az időpontól használják majd a vadonat új közlekedési csomópontot.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.

Levegőminőség

A levegő minősége városszerte jó. További részleteket a pmmonitoring.hu oldalon talál.

Horoszkóp

Kos
A többiek érdekében elvállalsz egy kis kellemetlenséget, de lehet, hogy ez nagyobb áldozattal jár, mint elsőre gondoltad volna, és talán még az elismerést sem kapod meg érte. Az erkölcsi győzelem ugyan a tiéd, de lehet, hogy ez ma nem nagyon vigasztal.

Bika
Lelkesen fogsz bele egy új feladatba, de a kedved gyorsan elszáll, amikor kiderül, hogy komoly nehézségekkel kell szembenézned, ráadásul a céljaid elérése áldozatokat is követel. Mégsem érdemes most feladni, tarts ki az elképzeléseid mellett.

Ikrek
Ragaszkodsz valamihez, és nincs is ezzel baj, de lehet, hogy be kell látnod, hogy ez az út, amivel most próbálkozol, nem járható, és más megoldást kell keresned. Nem kell lemondanod arról, amit akarsz, de át kell gondolnod, hogyan lehet a tiéd.

Rák
Valaki elismeri a munkádat, és ez kifejezetten jól esik most. Nagy szükséged volt már egy kis bátorításra, mert ebből most újra erőt meríthetsz, hogy folyasd az utadat a kitűzött céljaid felé. Magadért cselekszel, de azért jól esik a biztatás.

Oroszlán
Fáradtnak, kimerültnek érezheted magadat, pedig még sok teendő vár rád. Aggodalomra azonban nincs okod, a rutinod ezeken a nehéz helyzeteken is átsegít majd, csak ne félj kérdezni és maradj mindenkivel őszinte.

Szűz
Neked sem kell mindenre tudnod a választ, nincs azzal semmi baj, ha néha több utat is ki kell próbálnod, amíg megtalálod a helyes választ. Ne félj hibázni, mert ezzel is értékes tapasztalatokat szerezhetsz.

Mérleg
Nincs okod a pánikra, egyszerűen csak arra van szükséged, hogy összpontosíts, egy dologra figyelj. Ha minden más zavaró gondolatot kizársz, akkor meg tudod oldani ezt a problémát, utána pedig foglalkozhatsz mással is.

Skorpió
Legszívesebben lustálkodással töltenéd a mai napot, ki sem akarsz bújni a takaród alól. Pedig ma is számos izgalmas kaland vár rád, csak ki kell lépned az ajtón, és ahelyett, hogy a földre szegeznéd a tekintetedet, fel kell emelned a fejed, és észrevenned őket.

Nyilas
Nagyon vársz már valamit, de csalódott lehetsz, úgy érzed, nem azt kaptad, amire számítottál, és ez talán még a várakozást sem érte meg. Ha tudtad volna, hogy ez minden, akkor hamarabb is tovább léphettél volna.

Bak
Több segítséget kapsz másoktól, mint azt el tudtad volna képzelni, pedig nem is kérted őket erre. A mai nap elgondolkodtat azon, mennyi mindenért lehetsz hálás, és mennyi mindenkiért tartozol köszönettel a sorsnak.

Vízöntő
Alig oldod meg az egyik feladatot, máris eszedbe jut, hogy még a nyakadon van egy másik, pedig már így is kimerültnek érzed magadat. Lehet, hogy érdemes ma valamikor tartanod egy kis szünetet, és újult erővel vetni magadat a munkába.

Halak
Mindenkinek vannak rossz szokásai, de valakinek a mániái, úgy érzed, lassan az őrületbe kergetnek. Egy darabig toleráns vagy, de lehet jobb, ha addig teszed szóvá a dolgot, amíg tudsz toleráns lenni, mint ha akkor, amikor már elpattan a húr.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!