Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. MÁJUS 2.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 02. kedd 07:21
Erősen fátyolfelhős ég, kellemes tavaszi idő, kora délután már a 22 fokot ostromolja a meleg.
Fotó: Horváth Csongor

Kedden a Dunántúlon borongós időre van kilátás, délutánra a középső majd keleti tájakon is megnövekszik a felhőzet. Napközben helyenként fordul elő kisebb csapadék, délután nyugaton egyre többfelé eleredhet az eső. A délkeleti szél az ország középső harmadán többfelé erős lehet, nyugaton pedig az északi szél támadhat fel. Délután 16-25 fok várható, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Orvosmeteorológia

Kedden kettős fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek, fejfájás, enyhe migrén, fáradékonyság, illetve koncentrálási problémák, vérnyomás-ingadozás előfordulhatnak. A még napos keleti tájakon az UV-sugárzás szintje a déli, kora délutáni órákban erős lehet, így célszerű gondoskodni bőrünk védelméről. Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden napközben helyenként fordul elő kisebb csapadék, délután nyugaton egyre többfelé eleredhet az eső, a csapadékos tájakon vizesek, csúszósak lehetnek az utak.
Nyugaton az északi, az ország középső harmadán a délkeleti szél lesz erős, ami jelentősebben ronthat a járművek menetstabilitásán.
A napos tájakon érdemes napszemüveget viselni vezetés közben.

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu tájékoztatása szerint az egész városban jó a levegő minősége, csupa nevető fej látszik. A hosszú hétvége és a fűtési szezon vége jót tett a levegőnk tisztaságának.

Horoszkóp

Kos
Egy apró félreértés lavinát indíthat el, és a problémát magad előtt görgetve egyre több nehézséget okozhat majd a dolog. Bármilyen kellemetlen is a téma, jobban teszed, ha olyan gyorsan a végére jársz, ahogyan csak lehet.

Bika
Egyszerre próbálsz két ügyet is elintézni, de vigyázz, mert ez nem csak fárasztó menet lehet, még az is lehet, hogy két szék közül végül a pad alá esel majd. Talán a mai napon érdemesebb biztosra menni.

Ikrek
Nem kell egyet értened valakivel, de azt el kell fogadnod, hogy ő talán másként gondolkodik, mint te. Ha kölcsönösen tiszteletben tartjátok a másik véleményét, akkor ez sem okozhat semmilyen gondot köztetek.

Rák
Nagyon el akartál kerülni egy bizonyos forgatókönyvet, de úgy tűnik, hogy el kell fogadnod ezt a helyzetet. Nem dönthetsz te mindenről, még akkor sem, ha végül te leszel az, akire igazán hatással lesznek a körülmények.

Oroszlán
Olyan jól megértesz valakit, mintha csak egy rugóra járna az agyatok, és ezt a különleges köteléket kihasználhatjátok arra, hogy valami különlegeset alkossatok. Lehet, hogy ennél még több is kialakulhat a dologból.

Szűz
Mindent a helyén kell kezelned, és nem szabad elfelejtened, hogy mindenki más közegből jön. Amit te talán sértőnek találsz, az lehet, hogy valakinek a legbarátságosabb arca, és ezzel próbál megtisztelni téged. Értékeld a próbálkozását.

Mérleg
Nem lehet mindent és mindenkit kategóriákba sűríteni, és ez néha zavarba ejtő lehet. Nem olyan könnyű elfogadni, hogy valamiről talán csak nagyon keveset tudsz, de ez a felismerés vezethet el a további tanuláshoz.

Skorpió
A mai napon felvillanhat előtted a jövőd, és nagyon is elégedett vagy azzal, amit látsz. Tudod, hogy kicsit még várnod kell arra, hogy mindez valósággá váljon, de a remény máris nagy boldogsággal tölt el.

Nyilas
Átadhatod valakinek a tudásodat, amit nagy gonddal gyűjtöttél össze, és örömmel tölt el az, hogy valaki kíváncsi az eredményeidre. Lehet, hogy méltó partnert találsz arra, hogy megoszd az élményeidet és a gondolataidat.

Bak
Apró hibát véthetsz valamivel kapcsolatban, de a legjobban az bosszant, hogy erre senki nem hívta fel a figyelmedet. Talán azért, mert ők nem találták olyan fontosnak a dolgot, de te szeretsz hibátlan munkát kiadni a kezedből.

Vízöntő
Szigorú tempót diktálsz magadnak, de még így sem feltétlenül érsz a teendőid végére, és nem is biztos, hogy minden az elképzeléseid szerint alakul. Próbálj minden változatra felkészülni.

Halak
Nem válogatsz az eszközökben, amikor arról van szó, hogy megoldást találj egy problémádra. Amíg senkinek nem esik bántódása, addig ne ijedj meg olyan dolgokhoz is nyúlni, amelyek talán szokatlannak tűnnek. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!