Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.03.28.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 28. kedd 07:30
Szeles idő futó záporral, akár hózáporral, a fejfájósak is készülhetnek sajnos, migrénes, görcsös panaszokra. 
Fotó: MTI Varga György

Időjárás

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, hózápor, néhol akár zivatar is. Sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati szél. Hajnalban -7 és +2 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet, a fagyzugos, szélvédett északi tájakon számíthatunk a leghidegebbre. Napközben mindössze 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Szerda hajnalban szinte mindenhol fagyni fog, a derült, fagyzugos, szélvédett északi és északkeleti tájakon akár a -8, -10 fok sem kizárt. Napközben több lesz felettünk a felhő, hosszabb szűrt napos időszakokra keleten számíthatunk. Nyugaton, északnyugaton néhol gyenge eső kialakulhat. A többfelé élénk nyugati-délnyugati szélben 8-13 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Kedden már időjárási front nem lesz felettünk, de hidegfronti tünetek továbbra is jelentkezhetnek.
Főként fejfájás, görcsös- és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás fordulhat elő.
A hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.
A szeles idő miatt tovább erősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.
Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
A napos időszakok viszont jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, hózápor, néhol akár zivatar is, így ezek környezetében vizes, csúszós útszakaszokra, valamint hirtelen jelentősen lecsökkenő látástávolságra kell számítani.
Sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati szél, mely jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.


Levegőminőség

Köszönhetően a szélnek, városszerte jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu reggeli adatai szerint. 

Útinform

A Városgazda közlése szerint az alábbiakra kell készülni a miskolci utakon:

Útlezárás:

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca és Rácz György utca között kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Balesetről nincs információnk.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin János utca - Erzsébet térnél található nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz György utca kereszteződésében sárgán villognak.

A jelzőlámpák a Corvin u. – Dankó Pista u. kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Árvácska u. 29.
Bellervölgy u. 12.
Előhegy u. 14-16.
Erzsébet Sétány 53.
Gizella u. 1.
Hunyadi u. 58.
Melinda u. 10.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szarkahegy u. 16.
Szentpéteri kapu 95. sz. fölött a Katowice utcában
Szentgyörgy u. 47.
Vasöntő u. 5.

Horoszkóp

Kos
Ideje egy kicsit más perspektívába helyezned a dolgokat, és csak azért, mert egy utat már kitapostál magadnak, még nem jelenti, hogy ezentúl azon kellene járnod. Az új tapasztalatok új eredményeket hozhatnak.

Bika
Nem jól indul a napod, zavarnak az emberek, és szinte mindenki idegesít, úgy érzed, elvonják a figyelmedet attól, amin dolgozni akarsz. Pedig csak egy kicsit kellene rugalmasabbnak és nyitottabbnak lenned, hogy megértsd az univerzum üzenetét.

Ikrek
Válaszút elé érkezel, és bár mindkét lehetőség izgalmas, azt tudod, melyik felé húz a szíved. Most már csak azt kell kitalálnod, hogy a környezeteddel hogyan fogadtasd el a döntésedet, és annak következményeit.

Rák
Olyan bókot kaphatsz ma valakitől, ami egész napra feldobhatja a hangulatodat, és az önbizalmadnak is jót tesz az ilyen dicséret. Ne feledd azonban, hogy az önbizalmad forrása nem másoktól jön, az mindig is ott volt benned.

Oroszlán
Valaki felelősségre von valami olyasmiért, amiről nagyon nem szeretnél beszélni, de a téma már elkerülhetetlen. Legyél őszinte, és vállald a következményeket azért, amiért felelősnek érzed magadat, de ne többért.

Szűz
Úgy érzed, másoknak jobb lehetőségeik adódtak, és így messzebbre is jutottak, míg neked abból kell kihoznod a legjobbat, amit a körülmények adtak.

Mérleg
Alig várod, hogy egy régi barátságot feleleveníthess, és a találkozás mindkettőtöket felvillanyoz majd. Nem csak a régi emlékek kerülnek felszínre, új perspektívákat is kaphattok egymás inspirációiból.

Skorpió
Valaki mindenképpen segíteni akar megoldani egy problémádat, de te most egymagad akarsz szembenézni a kihívással. Értékeld az erőfeszítéseit, és úgy utasítsd vissza, hogy ne bántsd meg azzal.

Nyilas
Könnyen nevetnek rajtad azok, akiknek nem kell olyan kihívásokkal szembenézniük, mint neked, de ne feledd: míg ők a saját, szűk világukban élnek, téged a kihívások csak erősebbé tesznek, ezért nem is érdemes figyelned rájuk.

Bak
Amikor kiderül, hogy egy terved nem úgy alakul, ahogyan elképzelted, gyorsan másik megoldás után kezdesz kutakodni. Lehet, hogy ehhez fel kell tárnod néhány olyan dolgodat is, amit nem szívesen vállalsz, de az eredmény megéri majd.

Vízöntő
Egy rossz mozdulatod is sokba kerülhet most, ha olyan területet érint, amire pedig sokáig próbáltál vigyázni. Az ilyen sebek mindig érzékenyebbek, de ez nem jelenti azt, hogy ezzel a kihívással ne tudnál megbirkózni.

Halak
A látszat nem minden, mégsem árt arra is adni, mert lesznek, akik ez alapján fognak megítélni, és a véleményük néha sokat nyomhat a latba. Add meg nekik, amit ők akarnak, főleg, ha ezzel te magad is sokat nyerhetsz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!