Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.06.09.) – IDŐJÁRÁS, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 09. péntek 07:54
Nem tágít a fülledt, záporos, zivataros idő, szükség lesz az esőkabátra vagy az esernyőre. Nézzük a jó oldalát, legalább nincs aszály. 
eső felhőszakadás minap indító
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Pénteken többfelé záporokkal, zivatarokkal tarkított fülledt időre van kilátás. Helyenként felhőszakadás továbbra is előfordulhat. A szél ismét csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződhet. Reggel 12 és 17, délután 21 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Orvosmeteorológia

Pénteken sem lesz felettünk időjárási front, de különféle tünetek továbbra is jelentkezhetnek.
A fülledt idő miatt az arra érzékenyebbeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg nehézlégzés, légszomj és rosszullét előfordulhat.
Ingadozhat a vérnyomás, valamint előtérbe kerülhetnek a keringési panaszok.
Újabb nehéz nap vár az idősekre, a szívbetegekre, valamint a keringési panaszokkal élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Záporok, zivatarok idején fokozódik a fülledtség, romolhat az asztmások, illetve a légzőszervi megbetegedésekkel élők állapota, így ők ekkor lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.
10 és 16 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot érhet el, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken is sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.
Az intenzívebb gócokat felhőszakadás kísérheti, emiatt hirtelen romolhatnak a látási viszonyok, vízátfolyások, villámárvizek is nehezíthetik a közlekedést.
Záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések előfordulhatnak, amelyek jelentősebb mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását. Hajnalban, reggel többfelé pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. (idokep.hu)

Útinform

Friss útinfók a Városgazdától:

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Árok u. 3
Árpád u. 64
Bencések útja 45
Budai N. A. u. 1
Dráva u. 16
Erzsébet Királyné u. 54
Forrásvölgy u. 42-44
Fövényszer u. 15
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Hutás u. 3
Kabar u. 5
Kárpáti u 31.
Laborc u. - Iskola tér kereszteződés
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Mikes Kelemen u. 4
Miskolctapolcai út 55
Nádas u. 1
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szentpáli u. 11. sz
Tábortűz u. 5
Tábortűz u. 9
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5

Horoszkóp

Kos
Jót tesz most neked, ha egyedül tudsz tölteni egy kis időt, és rá tudsz hangolódni a komolyabb kihívásokra is. Az elmúlt időszakban is történt olyasmi, amit ideje most mérlegelned.

Bika
Megbízol valakiben, de cserébe te is feltétlen bizalmat vársz, és azt, hogy akkor se fordítson hátat neked, amikor a dolgok nehezebbé válnak. Ha te is megteszed ezt érte, jogos az elvárásod.

Ikrek
Ma több lehetőség is nyílik arra, hogy a dolgaidat könnyebbé tedd, és bár mindegyikhez egy kis extra figyelem kell, hosszú távon ezek nagyon sokat segíthetnek neked, hogy kevesebbet kelljen törnöd a fejedet.

Rák
Szeretnéd megmutatni valakinek, mennyire fontos a számodra, erre pedig a legjobb mód, ha az idődből áldozol rá. Fordítsd felé a teljes figyelmedet, és olyan dolgokat is megérthetsz, amiket talán nem is lehet megfogalmazni.

Oroszlán
Úgy érzed, túl későn hoztál meg egy döntést, de ha igazán akarod a változást, akkor még nem késő tenni is érte. Lehet, hogy az út most már sokkal nehezebb lesz, mintha korábban döntöttél volna, de még nincs minden veszve.

Szűz
Komoly célokat tűztél ki magad elé, de észben kell tartanod, hogy ne csak a jövőben keresd a boldogságot, hanem a mindennapjaidban is megtaláld azt, különben örömtelenül szalad el melletted az élet.

Mérleg
Azok az igazán boldogok, akik az apró, mindennapi dolgokban is örömet tudnak találni. Ne a nagy lehetőségre várj, inkább minden napból hozd ki a legtöbbet, amit lehet, és élvezd a kis pillanatokat is.

Skorpió
Fontos, hogy legyen előtted egy cél, ami reményt és kitartást ad, de vigyázz, mert miközben álmodozol, könnyen elvesztheted a kapcsolatot a valósággal, és lehet, hogy éppen a munka rovására megy a dolog, ami a céljaidhoz vihetne.

Nyilas
Híreket vársz valakitől, amiről tudod, hogy meghatározza majd, miként döntesz egy fontos kérdésben. Mivel a válasz az anyagi helyzetedre is kihat, egyelőre semmilyen komolyabb beruházásba nem akarsz fogni.

Bak
Örömmel tölt el, ha van, akivel megoszthatod a boldogságodat, így kétszeresére dagadhat az örömöd. Ne feledd, hogy a boldog időket is azokkal érdemes megosztani, akik a bajban is veled voltak.

Vízöntő
Azt remélted, hogy végre pihenhetsz egy kicsit, de most még több feladat zuhan a nyakadba, és te nem akarod elhárítani magadról a felelősséget. A munkának talán nem annyira örülsz, de az eredményének fogsz.

Halak
Olyan társaságban találhatod magadat, amelyik igazán megért, és ahol végül önmagad lehetsz. Használd ki ezt az alkalmat, és fejleszd az önkifejezésedet, tanulj meg kimondani olyan dolgokat, amiket korábban esetleg nem tudtál. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!