Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.10.06.) - IDŐJÁRÁS, ÚTINFORM, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 06. péntek 07:21
Kellemes őszi pénteket ígér a meteorológia, front nem lesz, de nagy a hőingadozás, könnyen megfázhatunk. Ajánlott a réteges öltözet.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Pénteken kezdetben lehetnek felhősebb tájaink, de napközben több órára mindenhol kisüt a nap. Csapadék nem várható. Helyenként élénk lehet az északi-északnyugati szél. Hajnalban 4 és 13, délután 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet - írja az idokep.hu. 

Orvosmeteorológia

Pénteken nem lesz időjárási front felettünk, de a hűvös hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.
Ekkor nagy lesz a megfázásveszély is, így ajánlott a réteges öltözet.
Délelőtt gyorsan melegszik majd az idő, nagy lesz a napi hőingás, emiatt különösen az időseknél, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők körében keringési problémák, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, ugyanakkor a melegedés hatására migrén is előfordulhat.
Helyenként élénk lehet a szél, mely fejfájást okozhat.
A többórás napsütés ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken száraz időre, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők.
Hajnalban néhol pára- és ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. Helyenként élénk lehet az északi-északnyugati szél, ami kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség 

Városszerte jó a levegő minősége - derül ki a pmmonitoring.hu péntek reggeli adataiból. A szeles idő segíti a levegőcserét a város felett. 

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

Félpályás terelésre lehet számítani:
Aradi u. 35
Avar u. 12
Balassi B. u. 15
Bányamécs u. 11
Brassói u. 34
Bárczay u. 13
Báthori sor 55
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u. 28
Bíró u. 10
Bükkszentlászló fő út 9
Csortos Gy. u.- Lányi E. u. kereszteződése
Deák F. u. 11
Előhegy u. 54
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Fém u. 4
Garam u. 4
Irinyi J.u. - Iván u. kereszteződés
Kabar u. 5
Katowice u. 49
Kis-Hunyad u. 55
Koboz u.2.
Középszer u. 40; 42
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Mikes Kelemen u. 4
Nyár u. 19
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Pozsonyi u. 27
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Serház u. 4
Sütő J. u. 23
Szabadság u.20
Szamos u. 35
Tábortűz u. 3
Tulipán u. 16
Vasöntő u. 5
Vásárhelyi P. u. 2
Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos
Nem mindig a már bejáratott utat járni a legszerencsésebb, időnként jó, ha másfelé is kalandozol egy kicsit. Ne ijedj meg a lehetőségektől, mert olyan helyekre vihetnek, ahová mindig is vágytál.

Bika
Sikerül megőrizned valakivel a jó viszonyt egy nehéz helyzetben is, és ez nem csak neked jelent sokat, számára is fontos dolog. Ha sikerül megőriznetek ezt a viszonyt, a jövőben is együtt tudtok majd dolgozni.

Ikrek
Nem akarsz fölösleges ígéreteket tenni, de közben érzed a nyomást, és tudod, hogy van, aki ezt várja el tőled. Tartsd magad az elveidhez, és ha kell is ígérgetned, csak olyasmit mondj, amit meg tudsz tartani.

Rák
Túl jól mennek a dolgok, és egy kicsit félsz is, hogy mindjárt kiderül, hogy valami rejtett probléma van a háttérben. Egyelőre azonban nem kell attól tartanod, hogy valaki megtorpedózná a terveidet.

Oroszlán
Túl szigorú vagy magadhoz, ezért zavar, hogy még nem tartasz ott, ahol szeretnél. Pedig a dolgok egészen jól állnak, ezért nincs különösebb okod az aggodalomra. Mások elégedettek a teljesítményeddel.

Szűz
Meg kell tanulnod értékelni a saját sikereidet, mert ha túl szigorú vagy magadhoz, és csak a kudarcaidra figyelsz, akkor kevésbé érezheted tehetségesnek magadat, mint amilyen valójában vagy. Sokra vagy képes.

Mérleg
Ha valaki, akkor te vagy az, aki meg tudja oldani a problémát, amivel most sokan szembesülnek. Minden szem rád szegeződik, de te élvezed a figyelmet, mert tudod, hogy így a sikered is hangos lesz.

Skorpió
Rosszul viseled, ha valaki beleszól a dolgaidba, de egyelőre nem tudsz mit tenni a dolog ellen. Az egyetlen, ami megnyugtathat, hogy ugyan meg kell őt hallgatnod, de legalább nem kell megfogadnod a tanácsait.

Nyilas
Valaki jó szándékkal közeledik feléd, próbálj ne túl tüskés lenni, mert ezzel elijesztheted őt. Maradj nyitott, hiszen vannak még jó emberek, és te nagyon is megérdemled, hogy találkozz velük.

Bak
Valami eltereli a figyelmedet, és emiatt egy jó lehetőséget szalaszthatsz el. Hasonló alkalom azonban lesz még, ezen kár keseregni, inkább azon gondolkodj, mi az, ami ennyire lekötötte az érdeklődésedet.

Vízöntő
Ne fájjon a fejed olyasmi miatt, ami nem a te feladatod. Minél jobban belelovalod magadat egy probléma megoldásába, amivel nem neked kellene törődnöd, annál nagyobb az esélye, hogy a saját feladataiddal maradsz le.

Halak
Valaki olyasmit mondhat, ami nagyon nincs a tetszésedre, de el kell ismerned, hogy van igazság a szavaiban. Ha homokba dugod a fejedet, akkor azzal csak azt segíted elő, hogy a probléma tovább duzzad. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!