Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.11.27.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 27. hétfő 08:07
Csípős lett a hétfő reggel, mínusz kilencről kúszik fölfelé a hőmérséklet, hogy elérje délutánra a plusz kettőt. Sapka, sál ajánlott.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Hétfőn egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég. Az ország északi-északkeleti felén hószállingózás, gyenge havazás, néhol havas eső, délen kisebb eső fordulhat elő elszórtan. Helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A reggel ismét fagyos lesz, -8, -1 fok között alakulnak a minimumok, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Délután pedig 0-8 fokra van kilátás - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Hétfőn melegedés kezdődik a magasban, így a melegfrontra érzékenyek nehéz nap elé néznek.
Fejfájás, migrén, keringési problémák alakulhatnak ki, gyulladásos panaszok, alvászavarok jelentkezhetnek.
A felhősebb tájakon rossz közérzet, tompaság, dekoncentráltság is kialakulhat.
Ismét csípős lesz a reggel, így fokozódhatnak az ízületi bántalmak is. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn több helyen fordulhat elő kisebb-nagyobb eső, havas eső, havazás.
Emiatt nedves, vizes, néhol latyakos útszakaszokra kell számítanunk.
A szél nem lesz jelentős. A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A hideg, fagyos reggel miatt indulás előtt érdemes több időt fordítani járműveinkre.

Levegőminőség 

Megfelelő, elfogadható, szennyezett. Ilyen jelentéseket küldött ma reggel a pmmonitoring.hu. Legrosszabb a levegő a Vasgyárban és Martinkertvárosban, de jól láthatóan a családiházas övezetekben romlik leginkább a minőség. Ez szorosan összefügg a fűtések beindulásával. Itt a fűtési és sajnos a füstidény is.  

Horoszkóp

Kos
Segítőkészen állsz valakihez, és ez később még megtérül. Hamarosan neked is szükséged lesz a hasonlóan rugalmas hozzáállásra, és jól fog jönni, hogy van, aki a te oldaladon áll majd ebben a helyzetben.

Bika
Ne kerülgesd tovább a forró kását, ha valaki válaszokat szeretne, akkor azokat add meg neki. Minél tovább bonyolítod ugyanis a helyzetet, annál mélyebbre merülsz te magad is a hálóban, amiből nehéz lesz kikeveredni.

Ikrek
Fölöslegesen aggódtál, mert úgy tűnik, eddig a lehető legjobban alakulnak a dolgok. Lehet, hogy itt az ideje, hogy elkezdj bizalmat szavazni magadnak és a környezetednek, mert kiérdemelték.

Rák
Olyan valakivel találsz közös pontot, akivel nem is gondoltad volna. Lehet, hogy érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, mert gyorsan kiderülhet, hogy van közös kapcsolódási pont, és van közös cél is, amin dolgozhattok.

Oroszlán
Nem érdemes sokat gondolkodni valamin, jobb, ha egyből a dolgok közepébe vágsz. Használd ki a kínálkozó lehetőségeidet, mert nem biztos, hogy valami jobb is fog jönni. Dolgozz abból, amid van.

Szűz
Nyitott vagy és érdeklődő, ez pedig valaki mást is megnyerhet egy olyan ügynek, ami számodra különösen fontos. Ez lesz az a hozzáállás, ami elhozhatja neked a sikereket, tartsd meg továbbra is.

Mérleg
Most van talán a legnagyobb szükséged arra, hogy egy kicsit elvonulj és egyedül legyél a gondolataiddal. Figyelj a megérzéseidre és hallgass az ösztöneidre, mert ebből születhetnek a legjobb döntések.

Skorpió
Ne hagyj az utolsó pillanatra semmit, mert így olyan megoldások születhetnek, amelyek nem feltétlenül a legszerencsésebbek. Kövess olyan ütemtervet, amit ha kicsit feszítve is, de biztosan tudsz tartani.

Nyilas
Nem baj, ha valaki más nem hisz benned, elég, ha te megbízol önmagadban. Legyél határozott, és ne hagyd, hogy bárki elbizonytalanítson az út során, mert ezzel akadályozhatod csak meg a sikereidet.

Bak
Olyan kihívásokkal találod szemben magadat, amelyek megkerülhetetlenek, és amelyeket mindenképpen le kell küzdened. Ne berzenkedj ez ellen, mert a jutalom sem marad majd el, és illeni fog a küzdelem mértékéhez.

Vízöntő
Meglepő híreket kaphatsz valahonnan, de ha egy kicsit belegondolsz a dolgok alakulásába, kiderül, hogy nem is olyan beláthatatlanok ezek a következmények. Legközelebb már ügyesebben számítod ki a dolgokat.

Halak
Itt az ideje valami egészen új dologba kezdeni, különösen, ha úgy érzed, hogy valami már nem nyújt elég izgalmat a számodra. Keress új kihívásokat, mert ezzel új izgalmakat is feltárhatsz magad előtt. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!