Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024. 03. 08.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 08. péntek 07:56

Időjárás

Délelőtt ugyan jellemzően erősen felhős lesz az ég, de délután szakadozik, gomolyosodik, majd estétől jelentősebben csökken a felhőzet. Kora estig elszórtan még lehet gyenge csapadék. A délkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg átmenetileg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő - írja előrejelzésében a meteorológiai szolgálat.

Levegőminőség

Alapvetően megfelelő a levegő minősége Miskolcon, néhány városrész kivételével. A Vörösmarty városrészben és a Szentpéteri kapuban például szennyezett levegőt mértek. Egy fokkal jobb a helyzet egyebek mellett a Selyemtéren és a Népkertben. További részletek a pmmonitoring.hu oldalon.

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldala tájékoztatása):

Parkolás a Kocsonyafesztivál területén:

A Kocsonyafesztivál ideje alatt, március 7-11. között lezárják a gépkocsiforgalom elől a Kandia utca, valamint a Városház tér 9-11. mögötti köves parkolót

A területre szóló „kedvezményes lakossági parkolási engedéllyel” a környező utcákban lehet parkolni:

•    A Kandia utca esetén (Dr. Antall József park, Csengey utca, Arany János utcán a Corvin utca-Szemere utca közötti szakaszon).
•    A Városház tér 9-11. mögötti köves parkoló esetében a Pátria szolgáltatóház mögötti területet lehet igénybe venni.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Áfonyás u. 18
Árok u. 29
Árok u. 52.
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Hajós Alfréd u. 16
Kavics utca 34
Kőműves u. 31.,
Major u. 18
Medgyessy F. u. 4.,
Pillangó u. 12
Puskás T. u. 5
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17
Tapolcarét u. 10

Horoszkóp

Kos

Egy váratlan hír felkavarhatja körülötted az állóvizet. A változás elsőre ijesztőnek tűnhet, de ne rémülj meg, végül minden kedvezően alakul, és magad is meglepődsz majd, milyen ügyesen tudtál helyt állni a szokatlanul nehéz körülmények között is.

Bika

Végre jut egy kis idő a pihenésre is, ami nagyon jól jön, mert az elmúlt héten alaposan kihajtottad magadat. A szeretteid körében töltöd a napod, délutánra pedig érdemes valamilyen közös programot szervezni, mert a meghitt hangulat és egy jó nevetés csodákat tesz majd az energiáiddal.

Ikrek

Talán még nem akarsz róla tudomást venni, de tény, hogy van valami a levegőben, és a környezeted számára már világos, hogy egy nagy szerelem van kibontakozóban, amiről még éppen csak az érintettek nem sejtenek semmit. Ne siess el semmit, a szívednek még időre lehet szüksége egy ilyen nagy változáshoz.

Rák

Egy kellemes családi program feldobja a napodat, de estére kicsit meggyengülhet az egészséged. Ha gyengének, erőtlennek érzed magad, szervezz inkább otthoni programot, pihenj egy kicsit, ez sokat fog segíteni, hogy másnapra jobban legyél. A lazítás ajánlott, de a családi programok alól most se húzd ki magad.

Oroszlán

Érdekes híreket kapsz egy régen nem látott ismerősöd felől, amelyek rád ugyan nincsenek közvetlen hatással, mégis elgondolkodtatnak, hogy vajon jó úton haladsz-e a saját dolgaiddal. Ne feledd, hogy mindenki más ösvényeket jár, inspirálódni lehet mások életéből, de ami nekik jó, nem biztos, hogy neked is az lenne.

Szűz

Lelepleződik előtted egy titok, ami alaposan meglep, de még nem érdemes felfedned a kártyáidat. Várd ki, amíg az érintett maga hozakodik elő a rejtegetnivalójával, ha pedig ez nem történik meg, gondolkodj el rajta, mi lehet az oka, hogy ennyi energiát fektet a dologba. Lehet, hogy csak szégyelli magát, és ebben az esetben talán jobb is, ha nem szembesíted azzal, amire rájöttél.

Mérleg

Családi körben töltöd a szombatot, és bár már nagyon vártad az együttlétet, egy kicsit lehangol, hogy úgy érzed, nem igazán értenek meg, a környezeted nem tud azonosulni a terveiddel, céljaiddal. Lehet, hogy te más utakat jársz, de ha a családod nem is érti ezt, legalább támogat abban, hogy megtaláld a saját boldogságod, és ez a legfontosabb.

Skorpió

Itt az ideje kiereszteni egy kicsit a gőzt. Használd ki a szombat estét, és menj táncolni, koncertre, vagy egy baráti beszélgetésre, attól függően, hogy nálad mi válik be a feszültség levezetésére. A kikapcsolódás nem csak a lelkednek tesz jót, a kapcsolatépítés a karriered tekintetében is változást idézhet elő.

Nyilas

Nem kell elhallgatnod a véleményedet, de próbáld úgy formálni a szavaidat, hogy azok a lehető legkevésbé bántsanak meg másokat. Ne feledd, ezzel nem csak a másik félnek teszel szívességet, a megfelelő formában előadott mondandó abban is segít, hogy mások jobban hallgassanak a véleményedre, így ezzel te is csak jobban jársz.

Bak

Óvakodj azoktól, akik kéretlenül osztogatnak jó tanácsokat, mert gyakran csak a saját sikertelenségüket próbálják elfedni azzal, hogy úgy tesznek, mintha másoknál jobban értenének a dolgokhoz. Ne érezd magad kellemetlenül a környezetükben, könnyen lehet, hogy ők sem olyan sikeresek, mint amilyennek mutatják magukat.

Vízöntő

Igazi bulizós hangulatúra sikeredik a szombati nap, és úgy érzed, már nagyon rád fért egy kis szabadság. Engedd ki a gőzt, szórakozz, ismerkedj, de ha kapcsolatban élsz, akkor ne feledd, hogy nem ez az, amire már mindig vágysz: a nap végére érezni fogod, hogy a féktelen bulizás után milyen jó hazatérni valakihez, aki csak téged vár.

Halak

Mintha valaki azt várná tőled, hogy olvass a gondolataiban, és mivel erre képtelen vagy, semmi nem jó, amit csinálsz. Ahelyett, hogy fölöslegesen görcsölsz azon, hogy kitaláld, mit vár tőled, inkább mondd meg neki, hogy ha nem kéri világosan, nem tudod magad kitalálni az igényeit. Ha elmondja, mit szeretne, biztosan találtok megoldást.

(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!