Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2024.01.08.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 08. hétfő 07:19
A vasárnapi viharos szellő után, amely elfújta a korai tavaszt, továbbra is szeles, fagyos időre számíthatunk ma, délutánra talán a nap is kisüt mielőtt lemegy.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Hétfőn az ország déli-délnyugati felén még többfelé előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, illetve hózáporok is kialakulhatnak, de napközben észak-északkelet felől már szakadozni fog a felhőzet. Sokfelé élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lesz az északias szél, a havazás által érintett tájakon kisebb hófúvás is kialakulhat. Fagyos lesz a reggel, északkeleten néhol akár a -10 fokot is megközelítheti a legalacsonyabb hőmérséklet, majd napközben is csak -6 és +2 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk - jósolja mára az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

Orvosmeteorológia

Hétfőre a hidegfront elhagyja térségünket, de erős, nyugaton és északkeleten viharos szél kíséretében folytatódik a hideg, fagyos levegő beáramlása, emiatt továbbra is hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Jellemző lehet a fejfájás, vérnyomás-ingadozás, nehézkes gondolkodás, valamint görcsös panaszok jelentkezhetnek. A szél miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

A kismamáknál korábban beindulhat a szülés.

A szeles időben jelentősen romlik hő- és komfortérzetünk, ezért öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn az ország déli-délnyugati felén még többfelé előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás, amiatt arrafelé síkosak, csúszósak lehetnek az utak. Többfelé élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos északias széllökések csökkenthetik jelentős mértékben a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége, az olykor orkánerejű északi szél jóvoltából - számol be a pmmonitoring.hu.

Horoszkóp

Kos
Egyenesen haladsz a céljaid felé, határozottságod és lendületed pedig lenyűgözi a környezetedet. Lesz ma valaki, aki megpróbál eltéríteni vagy elbizonytalanítani, de ha nem hagyod, hogy letörjön, gyorsan nyilvánvalóvá válik mindenki számára, hogy jobb, ha nem próbálnak az utadba állni.

Bika
Szerelem van a levegőben, bár az érzés még annyira friss, hogy te sem mered beleélni magadat. Ne siettess semmit, élvezd ki az újdonság varázsát, mielőtt elillanna. Ha túl gyorsan haladsz, összetörheted a még gyenge kapcsolatot, de ha óvatos vagy, az érzelmek megerősödhetnek kettőtök között.

Ikrek
Ne halogasd a teendőidet, mert amit ma nem végzel el, annak holnap böjtje lehet, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy várhat a dolog. Ha elébe mész a problémáknak, megoldást is könnyebben találsz rájuk, de ha megpróbálsz elrejtőzni előlük, a gondok kétszeres intenzitással találnak majd rád.

Rák
Egy olyan akadály gördülhet ma az utadba, ami elsőre ijesztőnek tűnhet, de ha nekirugaszkodsz, hamarabb legyűrheted, mint hinnéd. A legfontosabb, hogy ne ijedj meg, és ne hátrálj meg a nehézség elől. A probléma megoldásának kulcsát a határozottság jelentheti. Szerencsére áll melletted valaki, akiből erőt meríthetsz.

Oroszlán
Szerelmi konfliktus árnyékolhatja be a mai napodat, és a megoldás csak azon múlhat, hogy te mennyire vagy rugalmas. Próbáld higgadtan végig gondolni, hogy mit akarsz, és ennek megfelelő döntést hozz. Senki sem tökéletes, ha fontos számodra ez a kapcsolat, fogadd el a másik hibáit, de ha nem tudsz velük együtt élni, akkor érdemes tovább lépni, még ha ez fájdalmas is.

Szűz
Forr körülötted a levegő, rengeteg olyan energiád szabadul ma fel, ami magára vonzza az emberek figyelmét. Nem vagy hivalkodó típus, így ez a figyelem akár zavaró is lehet, de átértékeled majd a helyzetet, amikor valaki olyan kezd el érdeklődést tanúsítani irántad, akire a figyelmére régóta vágysz.

Mérleg
Régóta vártál egy lehetőségre, amit ma végre megkaphatsz, ne habozz élni vele. A siker nem marad el, de vigyázz, mert azok között, akik veled örülnek, nem mindenkinek egyformán őszinték az érzései. Ne arra figyelj, aki mindig csak kér, vedd észre, aki adni akar, és anélkül is szeret, hogy folyton bizonyítanod kellene neki valamit.

Skorpió
A munkával teli napot egy fülledt éjszaka követheti, pedig úgy érezheted, semmi energiád nem maradt. Ha egy kis figyelmet fordítasz a párodra, ma könnyen felébreszthetitek a másikban szunnyadó szenvedélyt, és a produktív napot megkoronázhatja a szerelmetek beteljesülése.

Nyilas
Nehéz döntéseket kell ma hoznod, de néha a göröngyösebb őt szebb helyekre vezet. Ha okosan döntesz, és a kényelmesebb helyett a bölcsebb megoldást választod, nem marad el a jutalmad. Nem szégyen segítséget kérni, ha úgy érzed, egyedül nem boldogulsz, de jól nézd meg, kihez fordulsz tanácsért, és ne feledd, hogy a végső megoldás a te kezedben van.

Bak
Tele vagy energiával, szinte nem férsz ma a bőrödbe, és a jókedvedből másokra is átragad. Használd ki a kreatív energiáidat, a munkában kaphatsz ma valami olyan feladatot, ahol jól jön, hogy pozitívan állsz hozzá a problémákhoz. Aki ma vevő a hangulatodra, azzal talán a többi napon is érdemesebb lenne több időt töltened.

Vízöntő
Egy új szerelem ígérete feledtetheti veled a régi sebeket, de ne siess, mert ha még nem állsz készen az új érzelemre, könnyen azt is lerombolhatod, amit eddig rendbe tettél a szívedben. Hagyj időt magadnak, és a másiknak is, figyelj a belső hangjaidra, jelezni fogják, amikor itt az ideje a továbblépésnek.

Halak
Vannak napok, amikor legszívesebben csak bekucorodnál valaki karjaiba, és a melegében töltenéd az egész napot. Ha van melletted valaki, akivel ezt megteheted, akkor ne habozz egy kis időre elgyengülni, de ha egyedülálló vagy, ne merülj bele az önsajnálatba, inkább lepd meg magad valamivel. Ennyi kényeztetés neked is kijár néha. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!