Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2024.01.24.) – IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 24. szerda 07:27
Egy napon belül meleg-, majd hidegfront jön, hozhat hetet havat, ónos esőt. Sok örömünk nem lesz benne, talán a mérsékelt déli szélben bízhatunk, hogy elfújja a fejünk fölül a füstös, poros levegőt.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Szerdán reggel, délelőtt meleg-, majd este egy újabb hidegfront érkezik. Többfelé várható eső, zápor, helyenként északon és északkeleten havas eső, havazás előfordulhat, néhol átmenetileg ónos eső eshet. A délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. A csúcshőmérséklet a Dunától keletre 0 és 5, a Dunántúlon 6 és 12 fok között alakul, legmelegebb Sopron környékén lesz. (idokep.hu)

Orvosmeteorológia

Szerdán kettős fronthatásra kell készülnünk előbb egy meleg-, majd egy hidegfront vonul át felettünk. Emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, felerősödhetnek a görcsös panaszok, ízületi fájdalmak is. Dekoncentráltabbak lehetünk, megnövekedhet reakcióidőnk, emiatt érdemes az utakon is nagyobb követési távolságot tartani. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet. Öltözzünk melegen, téliesen. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem.

Közlekedésmeteorológia

Szerdán többfelé várható csapadék, északkeleten hó, havas eső, néhol ónos eső, másutt eső formájában. Emiatt hol latyakos, hókásás, hol lefagyott, csúszós, hol esőtől nedves útszakaszokra kell készülnünk. A délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot, a kettős fronthatás miatt ugyanis dekoncentráltabbak lehetünk, megnőhet a reakcióidőnk.

Levegőminőség

Miskolcon reggelre virradóra javult a helyzet, az éjjeli légmozgás a város egy részéről kisöpörte a füstös levegőt, így a megfelelőtől az elfogadhatón át a szennyezettig igen vegyes a kép. Nap közben a mára jósolt délies szél további javulást hozhat. Részletek a pmmonitoring.hu oldalon. 

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kora reggeli információi szerint: 

Félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani a Dayka-átkötésnél

Munkavégzés lassítja majd a forgalmat a Dayka-átkötés térségében, ahol a kivitelezőnek a lámpafejek garanciális javítását kell elvégeznie. 2024.01.23-án dolgoznak majd a reggeli csúcsforgalmat követően, 9 óra után, a javítást emelőkosaras járműről végzik.

Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balázsdiák u. - Bércalja u. kereszteződés
Csokonai V. M. u. 130
Diófa u. 3
Dráva u. 13
Egres u. 8
Ernyebán u.15
Feszty Á. u. 11/b
Ifjúság útja 11. sz. mögött
Gorkij sor 65
Lonovics utca 2
Kiss Tábornok utca 10-es postával szemben (városba be irány)
Munkás u. 5
Papszer u. 1
Pillangó u. 12.
Sajó u. 14
Szentistványi út 32
Vászonfehérítő u. 14
Vécsey u. 11

Horoszkóp

Kos
Egy ihletett pillanatra vársz, de a munka nem vár meg téged. Ne halogass semmit, mert az utolsó pillanat múzsája most nem fog kihúzni a bajból, jobban teszed, ha mindenre időt hagysz, és a lehető legtökéletesebb munkát adod ki a kezedből, mert valaki a kákán is csomót fog keresni.

Bika
Sötétebb színben látod ma a dolgokat, mint amilyenek valójában. Ne kérj számon valakin olyasmit, amiről nem tehet, még akkor is, ha a rajta kívül álló körülménnyel bosszúságot okoz neked. Az életben vannak néha bonyodalmak, de ha bosszankodás helyett nekilátsz a megoldás keresésének, rájössz, hogy a helyzet korántsem olyan rossz, mint amilyennek elsőnek tűnt.

Ikrek
Vigyázz, mert valaki a hiúságodon keresztül próbál a bizalmadba férkőzni. Szép szavakat bárki tud mondani, de nem biztos, hogy ezeket komolyan is gondolja. A tettek ezerszer többet mondanak, és lehet, hogy egy feszült helyzetbe inkább olyan mellé kellene állnod, aki a rossz pillanataidban is veled volt.

Rák
Magad is meglepődsz, amikor kiderül, hogy valakivel, akivel eddig nem voltál különösebben szoros kapcsolatban, mennyire egyformán jár az agyatok. Ha kapcsolatban élsz, ez akkor is mindenképpen egy új barátság kezdete lehet, de ha még egyedülálló vagy, a hirtelen jelentkező szimpátiából akár komolyabb dolog is kisülhet.

Oroszlán
Csak azért, mert valaki rendkívül magabiztosan állít valamit, még nem biztos, hogy igaza is van. A fellépés sokat számít, és aki határozott, az sokkal okosabbnak tüntetheti fel magát, mint amilyen valójában. Ne hagyd, hogy ez elvegye az önbizalmadat, higgy abban, amit csinálsz, az eredmények majd téged igazolnak.

Szűz
Ha úgy érzed, ma hatalmába kerít a fáradtság, nyugodtan kérj segítséget a családodtól. Ők is mindig számíthatnak rád, ezért most sem lesz számukra kérdés, hogy viszonozzák a sok segítséget, de ezt csak akkor tudják megtenni, ha jelzed nekik, hogy szükséged lenne egy kis extra figyelemre.

Mérleg
A szépérzéked és stílusod gyakran elbűvöl másokat, de ma különösen erős a körülötted lévő vibrálás. A sok bók és elismerés ugyan jól esik, de nem attól érkezik, akitől legjobban szeretnéd. Aki elérhetetlen, az mindig vonzóbbnak tűnik, de ha nem látja, milyen értékes vagy, talán nem is méltó a kegyeidre.

Skorpió
Legszívesebben kizárnád ma a külvilágot, és csak a belső történésekre koncentrálnál, de ezt nem teheted meg teljesen. Miközben elvégzed a feladataidat, azért hallgass a belső hangodra is, mert lehet, hogy valami olyasmit próbál közölni, amit senki mástól nem tanulhatsz meg.

Nyilas
Talán te magad sem érted, hogyan történik, de ma beteljesedhet egy szerelem, ami már régóta lógott a levegőben. Nem biztos, hogy a végkimenetel mindkettőtök számára örömteli lesz, de ma csak engedj szabadjára minden felgyülemlett, eddig elfojtott szenvedélyt, mert csodás élményben lehet részed.

Bak
Nem mindenki képes rá, hogy könnyedén kimutassa az érzelmeit, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek is neki. Ma szükséged lenne egy kis megerősítésre egy hozzád közel álló embertől, de lehet, hogy ő nem tudja azt adni neked, amire szükséged lenne. Értékeld a próbálkozásait, talán nem olyan látványosak, de az biztos, hogy őszinték.

Vízöntő
Lehet, hogy mire megértesz valamit, és rájössz, hogy mit akarsz, a lehetőség már tovább állt. Ezen kár keseregned, az idő kerekét nem forgathatod vissza, de a tapasztalatokat leszűrheted, és legközelebb már okosabb lehetsz. Az elszalasztott alkalmak nem térnek vissza, de remek tanítómesterek.

Halak
Kétszer is gondold meg ma, hogy mit kívánsz, mert amikor teljesül, nem biztos, hogy elégedett leszel az eredménnyel. A belső békédet mástól nem kaphatod meg, néha a magány elfogadására van szükséged ahhoz, hogy tovább tudj lépni, és a kapcsolataidban is sikeres lehess. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!