Ugrás a tartalomra

Minap – indító (2024.06.05.) – időjárás, levegőminőség, útinfó, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 05. szerda 07:21
Melegszik az idő, zápor, zivatar helyenként lehet, de fronthatás nem várható. Szép nap virradt Miskolcra.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Szerdán már a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugati-délnyugati szél mérsékelt, időnként élénk lesz. Erős lökések legfeljebb zivatarok környezetében lehetnek. Kora reggel 9-15, délután 24-29 fok várható. Hajnalra néhol pára-, sekély ködfoltok képződhetnek - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Szerdán kedvezően alakul a humánmeteorológiai helyzet.
Fronthatás nem várható, melegedés kezdődik, ami az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás, fáradékonyságot idézhet elő. A helyenként előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat. A kissé szeles időben ingadozó lehet a hő- és komfortérzet. Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, valamint a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen! 11 és 15 óra között a naposabb tájakon erős-nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Szerda hajnalban foltokban pára, köd okozhat korlátozott látásiviszonyokat nyugaton és északkeleten. Napközben a túlnyomóan napos idő mellett, helyenként előfordulhatnak záporok, zivatarok, melyek környezetében vizes, csúszós utakkal találkozhatnunk, és átmenetileg lecsökkenhet a látótávolság. A nyugatias szél olykor megélénkülhet, zivatarok környezetében pedig erős lökések csökkenthetik le a menetstabilitást.

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu szerda reggel mért adatai szerint a levegő minősége Miskolcon minden városrészben jó. 

Útinfó

A Miskolci Városgazda közlekedési információi szerint kedden az esős időjárás miatt nem lesz kátyúzás Miskolc belterületén. 

Azonban félpályás terelésre lehet számítani a következő utcákban:

Andor u. - Károly u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39.
Bádogos u. 7.
Bükkszentlászló Fő út 160.
Csokonai u. 100.
Derkovits u. 7.
Erenyő u. 92.
Erzsébet királyné u. 52.
Hattyú u. 1.
Igazság u. 18.
Kabar u. 21.
Kandó K. – Könyves K. u. kereszteződés
Károly u. – Rácz Á. u. kereszteződés
Kőrösi Csoma Sándor u. 5.
Középszer u. 46-48.
Liszt F. u. 13/b.
Mária u.-Mogyoró u. kereszteződés
Mónus Illés u. 22.
Nyár u.-Pálma u. kereszteződés
Nyitrai u. 1.
Tulipán u. 2.
Szarkahegy u. 16.
Szabadság u. 14.
Szentpéteri kapu - Tetemvár alsó sor 2.
Szerdahelyi K. u. 37.

Horoszkóp

Kos
Rászánod magad egy lépésre, ami az ismeretlenbe vezet, és bár eleinte kissé bizonytalanul tapogatózol, mégis élvezed a szabadságot, jól esik új élményekkel feltöltődni. Ne siettess semmit, haladja a saját tempódban, és akkor minden élmény kellemes lesz.

Bika
Valaki, akiben mindig megbízhattál, most is melletted áll, amikor baj van, és bár senkitől nem szeretsz segítséget kérni, hozzá mégis bizalommal fordulsz. Nem fogsz csalódni most sem, a segítség gyors, őszinte és szívből jövő lesz.

Ikrek
Érzed, hogy nem bírsz el mindent egyedül, ezért valaki másra bízol egy feladatot, ám az eredménnyel talán nem leszel olyan elégedett. Ne feledd, hogy ez még mindig jobb, mintha a munka nem készült volna el, és inkább köszönd meg a segítséget.

Rák
Későn csapsz le egy lehetőségre, és úgy érezheted, a legjobb alkalmak már elúsztak előled, és te csak a maradékból válogathatsz. Azonban még nincs veszve semmi, ha gyorsan reagálsz, elégedetten léphetsz ki ebből a helyzetből.

Oroszlán
Feszült és ideges vagy, mindenre érzékenyebben reagálsz a szokásosnál. A legjobb, amit tehetsz, ha gyorsan feltárod, mi ennek az oka. Lehet, hogy a háttérben valamilyen apró, bagatell indok húzódik, amit sokkal könnyebb orvosolni, mint egész nap bosszankodni.

Szűz
Valaki őszintén beszél veled, és talán nem azt mondja, amit hallani szeretnél, mégis értékeled, hogy nyílt, és ezzel megadja neked a választás szabadságát. Ritka alkalom, amikor ilyen tisztán láthatsz egy helyzetet, használd arra, hogy valamit megoldj.

Mérleg
Jól esne egy kis pihenés, és talán időt is tudnál most szakítani rá, de tudod, hogy később több szabadidőre lesz szükséged, ezért inkább úgy döntesz, hogy tovább haladsz a feladataiddal, és előre dolgozol. Ez később jó döntésnek bizonyul.

Skorpió
Izgatott vagy egy nem várt esemény miatt, amiről egyelőre te sem tudod eldönteni, hogy jó vagy rossz fordulatként értékeld. A legjobb, ha kivársz, addig az érzelmeidről se nyilatkozz szélesebb körben, mert lehet, hogy gyorsan megváltozik majd a véleményed.

Nyilas
Valaki csak jó tanácsot akar neked adni, de nem tetszik a mód, ahogy a véleményét közli veled, sértőnek találod, hogy kioktat. Ettől függetlenül azt, amit mondott, még érdemes átgondolnod, lehet, hogy jól is jársz az ötleteivel.

Bak
Semmi kedved elvégezni valamit, ezért csak halogatod a dolgot, pedig sokáig már nem menekülhetsz. Jobb, ha veszel egy nagy levegőt, és megteszed, amit meg kell lenned, utána legalább nyugodtabb leszel, és megszabadulsz a feszültségtől.

Vízöntő
Nagy önfegyelemre lesz ma szükséged, mert most senki nem felügyeli, mit teszel, csakis magadnak tartozol elszámolással. Ez azonban a legnehezebb dolog lehet, és csak akkor sikerül így is mindennel végezned, ha szigorú maradsz önmagadhoz.

Halak
Gyötör a lelkiismeret valami olyasmi miatt, ami pedig nem a te hibád, nem neked kellene felelősnek érezned magadat miatta. Próbáld elengedni ezt az érzést, mert csak energiákat veszítesz, a problémát viszont így, legyengülve, nem tudod kezelni. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!