Ugrás a tartalomra

Minap - indító (2024.06.20.) - időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 20. csütörtök 07:26
Pár fokkal mérséklődik a meleg, de marad a harmadfokú hőségriadó. Vigyázzunk magunkra és egymásra az extrém melegben.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt valamivel több fátyolfelhő lehet az égen, de csapadék nem várható. Többfelé élénk, keleten, északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél. Jelentősen nem esik vissza a hőmérséklet, a délutáni órákban 26-36 fokot mutathatnak a hőmérők. Ezen belül északkeleten lesz kevésbé meleg, délen a legforróbb az idő - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön az ország nagy részén marad a hőség, ami sokak szervezetét fogja megterhelni - különösen figyeljünk a gyermekekre és az idősekre.
A nagy melegben fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk, valamint a melegedésre érzékenyeknél felerősödhetnek migrénes panaszok. Keleten, északkeleten és nyugaton, északnyugaton ugyanakkor egy gyenge hidegfront hoz átmeneti felfrissülést, a megerősödő szél viszont fejfájást, ingerlékenységet okozhat. A meleg éjszakákon sokaknál fordulhat elő alvászavar, álmatlanság. A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen hőgutát, napszúrást kaphatunk.

10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön a napos, száraz időben mindenképpen érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az északi-északkeleti szél többfelé megélénkül, keleten, északkeleten megerősödik, ez ronthatja a járművek menetstabilitását. A nagy melegben tompábbak lehetünk, lassabban reagálhatunk, emiatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani.

Erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a közepes-magas, helyenként a nagyon magas tartományban alakul, az útifűé közepes-magas szintet érhet el. A fák közül a szelídgesztenye és a hárs pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakul, néhol elérheti a magas szintet is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.

Levegőminőség

Miskolc egész területén jó a levegő minősége csütörtök reggel a PM Monitoring Hálózat adatai alapján. 

Útinform

A Miskolci Városgazda ma reggeli tájékoztatása szerint:

2024.06.17. – 06.26. között a Muhi u. - Lorántffy Zsuzsanna u. keresztezésénél található vízelvezető keresztrács karbantartási munkái kezdődnek. A munkálatok ideje alatt félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani.

Mai napon, a nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az alábbi helyszíneken történik munkavégzés:
Teréz utca

Félpályás terelésre lehet számítani:
Almás u. eleje
Andor u. - Károly u. kereszteződés
Árpád u.13.
Árpád u. 70.
Bartók Béla u. 39.
Balassi u. 10/a,
Balassi u. 12.
Bádogos u. 7.
Berekalja u. 9.
Bükkszentlászló Fő út 160.
Cukrász u. 17.
Csermák Antal u. 67.
Csokonai Vitéz Mihály u. 100.
Csokonai Vitéz Mihály u. 120.
Hattyú u. 1.
Igazság u. 18.
János u. 17.
Kabar u. 21.
Kabók L. u. 20.
Károly u. – Rácz Ádám u. kereszteződés
Kiss tábornok u. 10-es postánál
Koppány u. 10.
Középszer u. 46-48.
Lehár Ferenc u.4.
Liszt Ferenc u. 13/b
Martinovics Ignác u.– Bem József u. kereszteződés
Mónus Illés u. 22.
Nagy Lajos király u. 3.
Nyár u.-Pálma u. kereszteződés
Sály István u. 29.
Selyemrét u. 30.
Soltész Nagy Kálmán u. 26.
Soltész Nagy Kálmán – Kont u. kereszteződés
Sütő u. – Balassi Bálint u. kereszteződés
Szabadság u. 14.
Szentpéteri kapu - Tetemvár alsó sor 2.
Szerdahelyi Kálmán u. 37.
Szikla u.- Endrődi u. kereszteződés
Vécsey Károly u.12.
Zempléni u. 3.

Horoszkóp

Kos
Meglepő, szokatlan és váratlan program adódhat ma estére, amire nem érdemes nemet mondanod. Az újdonság mindig jó hatással lehet rád, nem csak felfrissít, de új ötleteket, inspirációt is adhat, ezért érdemes nyitottnak maradnod.

Bika
Szeretnél meglepni valakit, de lehet, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, mint ahogyan eltervezted. A szándék azonban fontosabb, mint az eredmény, így végül mind a ketten nagyon jól fogjátok érezni magatokat, és te is úgy gondolod majd, hogy a dolog megérte a befektetett energiát.

Ikrek
Légy óvatos, mert ma valaki talán megpróbál visszaélni a hatalmával, hogy rávegyen valami olyasmire, amihez nincs különösebben kedved. Az embernek néha muszáj megtennie kellemetlen dolgokat is, de rajtad múlik, hol húzod meg a határt.

Rák
Váratlanul igazán romantikus fordulatot vehet a mai nap, de csak akkor, ha nem állsz elutasítóan a dolgokhoz. Lehet, hogy cseppet sem lesz ellenedre az, ami történik, csak a bizonytalanságodat próbálod leplezni így. Ne rontsd el a saját meglepetésedet.

Oroszlán
Nem mindig egyszerű bevallani az igazságot, de te is érzed, hogy most ez az egyetlen járható út, és még ha kissé rögös is, az összes többi csak távolabb vinne a céljaidtól, és végül mindenképpen szembe kellene nézned a démonaiddal.

Szűz
Ha teheted, vegyél ki ma egy órát saját magadnak, tedd félre kicsit a teendőket, és próbálj meg lazítani, mert ez a nap különösen alkalmas az elmélkedésre. Ha sikerül a belső hangodra figyelni, régi kérdésekre hallhatod meg a válaszokat.

Mérleg
A boldogság titka abból áll, hogy mindig éppen azt élvezed, amit csinálsz, és megtalálod a szépséget minden egyes pillanatban. Akár egy apró öröm, akár valamilyen komolyabb kihívás tarkítja ma a napodat, raktározd el a tapasztalatot, és élvezd ki, hogy az élet milyen változatos.

Skorpió
Határidőt szabtál magadnak, és most nem vagy benne biztos, hogy tartani tudod a tempót, ez pedig dühössé tesz, hiszen saját magadnak okozol csalódást vele. Ne legyél olyan szigorú magadhoz, tegyél meg mindent a feladat megoldásáért, de ismerd fel a saját korlátaidat, és békélj meg velük.

Nyilas
A saját dolgodat nehezíted, amikor a kijelölt célodhoz egy és csak egy úton keresztül vagy hajlandó eljutni. Vedd észre, hogy más lehetőségek is adódhatnak, és ezek talán nem szerepeltek a kezdeti terveidben, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes megfontolni őket.

Bak
Alig várod, hogy végre lazíts és kikapcsolódj egy kicsit, de a hétvége előtt még egy komolyabb feladat, és talán egy munkahelyi konfliktus is vár rád. A megoldás kulcsa az őszinteség és a türelem lehet, így a dolgok úgy alakulhatnak, ahogyan szeretnéd.

Vízöntő
Egy kiadós beszélgetés egy közeli barátoddal vagy a szerelmeddel felszabadítóan hathat rád, úgy érzed, mintha megtisztulnál a régi, elhasználódott gondolatoktól, és végre készen állnál az újakra. Szűrd le a tapasztalatokat, és fordulj a jövő felé.

Halak
Vannak dolgok, amik fölött talán nincsen hatalmad, és nem tudod megváltoztatni őket, de egyik sem zárhat el a céljaidtól, legfeljebb kicsit távolabbra sodor. Az viszont már csak rajtad múlik, hogy ellenkormányozod a hajódat, vagy végleg bevonod a vitorlákat. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!