Ugrás a tartalomra

Minap - Indító (2024.06.22.) - Időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 22. szombat 07:53
Szombaton sok napsütés várható gomolyfelhő képződéssel. Az ország keleti felében kialakulhatnak záporok, zivatarok, viharok, sőt szupercella is. Helyenként nagyobb méretű jég is eshet.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek az ország keleti, délkeleti felén tornyosulnak magasabbra. Többfelé várható zápor, zivatar, majd délután a csapadéktevékenység súlypontja az ország keleti felére húzódik át. Arrafelé több hullámban valószínűek záporok, zivatarok, sőt heves (szupercellás) zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, nagyobb méretű jég, valamint viharos, erősen viharos széllökések kísérhetnek. A szél északira, északnyugatira fordul, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos, akár erősen viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 26 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő - írja honlapján a HugaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Kft. 

Orvosmeteorológia

Szombaton mind a hideg- mind a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A megnövekedett reakcióidő miatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott óvatosság szükséges - hívta fel a figyelmet a HungaroMet

Levegőminőség

A PM Monitoring Hálózat mérései szerint szombat reggel Miskolcon mindenhol jó a levegő minősége. Néhány helyszínről azonban nincs adat: Békeszálló, Bodótető, Egyetemváros 1., Joyson, Pereces dél, Városház tér. 

Útinform

A Miskolci Városgazda legfrissebb közelekedési információi szerint:

Június 26.-ig a Muhi u. - Lorántffy Zsuzsanna u. keresztezésénél található vízelvezető keresztrács karbantartási munkái kezdődnek. A munkálatok ideje alatt félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani.

Június 24.-ig a Szarkahegy utcán az Illyés Gyula utca kereszteződésben az Opus Tigáz Zrt. hibaelhárítást végez, ezért lezárta az adott kereszteződést a gépjárműforgalom elől.

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében június 24-től megkezdődik a Tizeshonvéd utca 16-22 szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje. A munkálatok befejezéséig, azaz július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkolót lezárják. A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig várhatóan július 01. és július 30. között teljes szélességében lezárják az úttestet.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Andor u. - Károly u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39.
Balassi Bálint u. 10/a,
Balassi Bálint u. 12.
Bádogos u. 7.
Berekalja u. 9.
Bükkszentlászló Fő út 160.
Cukrász u. 17.
Csermák Antal u. 67.
Csokonai Vitéz Mihály u. 120.
Hattyú u. 1.
Igazság u. 18.
János u. 17.
Kabar u. 21.
Kabók Lajos u. 20.
Károly u. – Rácz Ádám u. kereszteződés
Kiss tábornok u. 10-es postánál
Koppány u. 10.
Lehár Ferenc u. 4.
Lévay József u. – Soltész Nagy Kálmán u. kereszteződés
Liszt Ferenc u. 13/b
Martinovics Ignác u.– Bem József u. kereszteződés
Mónus Illés u. 22.
Móra Ferenc u. 35.
Nagy Lajos király u. 3.
Nagy Lajos király u. 29.
Nyár u. - Pálma u. kereszteződés
Sály István u. 29.
Soltész Nagy Kálmán u. 26.
Soltész Nagy Kálmán – Kont u. kereszteződés
Sütő u. – Balassi Bálint u. kereszteződés
Szabadság u. 14.
Szarkahegy u. 2.
Szentpéteri kapu - Tetemvár alsó sor 2.
Szerdahelyi Kálmán u. 37.
Szikla u.- Endrődi u. kereszteződés
Vécsey u.12.
Zempléni u. 3.

Horoszkóp

Kos
Egy régi probléma kerülhet ismét felszínre, ami megzavarhatja a vasárnapi pihenést. Ne aggódj jobban, mint amennyire feltétlenül muszáj, az élet valószínűleg soha nem lesz teljesen problémamentes, de ez nem jelenti azt, hogy te ne élvezhetnéd.

Bika

Azt gondolod, mindent megoldottál, de ha egy apró részletről megfeledkeztél, az felülírhatja a terveidet. Légy résen, és figyeld a dolgok alakulását, hogy ha felszínre kerül a probléma, azonnal cselekedni tudj, és elhárítsd a bajt.

Ikrek

Hiába tennél meg mindent, hogy végezz a rád bízott feladatokkal, ha nincsenek meg hozzá az eszközeid, nem sokat tehetsz. Próbálj meg más, eddig ki nem próbált utakat járni, lehet, hogy rábukkansz egy olyan lehetőségre, amit most is meg tudsz valósítani.

Rák

Talán te sem tudnád pontosan megmondani, mi a baj, de azt érzed, hogy valami nincs rendben, a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan az neked tetszene, és ez kicsit ingerültté is tehet. Vigyázz, hogy ne azokon vezesd le az indulataidat, akik nem tehetnek semmiről, mert csak tovább rontod a saját helyzetedet is.

Oroszlán

Sokáig halogattál valamit, de ha ma a tettek mezejére lépsz, akkor még időben cselekedhetsz, hogy ne maradj ki a jóból. Lehet, hogy így már nem sikerül mindent elintézned, amit szerettél volna, de legalább nem is kell teljesen lemondanod a terveidről.

Szűz

Tele vagy reménnyel a jövőt illetően, úgy érzed, végre nem neked kell majd minden terhet a válladon cipelned, és ennek már a gondolatától is megkönnyebbülsz. Ne feledd azonban, hogy ehhez a megkönnyebbüléshez át is kell engedned bizonyos felelősségeket másoknak, amit te nem könnyen teszel meg.

Mérleg

Életed egyik legnagyobb kalandja veheti kezdetét ma, akár tudsz róla, akár csak később válik világossá, hogy ma kezdődött meg a változás. Nem biztos, hogy ez az út zökkenőmentes lesz, de ha megőrzöd az optimizmusodat, feledhetetlen élmények várnak rád.

Skorpió

Az izgalom a lételemed, és ez néha odáig vezethet, hogy szinte keresed magadnak a veszélyt. Lehet, hogy a mai napon a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt te eltervezted, és a körmödre éghetnek bizonyos problémák, de még így is azt fogod érezni, hogy mindez megérte a kockázatot.

Nyilas

Szükséged van egy kis kikapcsolódásra, és ha félsz, hogy nem tudsz elszakadni a munkahelyi terhektől, inkább kapcsold is ki ma a telefonodat. Nem csak neked jár már ki a pihenés, a családodnak is nagyon hiányzik, hogy időt töltsenek veled.

Bak

Senki sem tökéletes, ezért fölösleges energiát ölnöd abba, hogy elrejtsd mások előtt az apró hibáidat. Ha őszinte vagy, azzal nem csak megkíméled magad az állandó szorongástól, de az is kiderülhet, hogy sokan küzdenek hasonló gonddal, esetleg valakinek bevált receptje is van a megoldásra.

Vízöntő

Izgalmas kalandot oszthatsz ma meg a szerelmeddel, de ne feledd, hogy sok dolog, ami számodra természetes, neki furcsának vagy idegennek hathat. Legyetek türelmesek egymással, mert ez az élmény vízválasztó lehet a kapcsolatotokban: széthúzhat, vagy végleg összekovácsolhat benneteket.

Halak

Ha úgy érzed, hogy van benned elég energia hozzá, akkor ne torpanj meg és ne tarts kiállásokat, hanem teljes lendületeddel haladj a céljaid felé, legyen az valami egészen magasztos dolog, vagy akár csak az, hogy végre kitakarítod a lakást. Ha teszel valamit a változásért, sokkal jobban fogod érezni magadat.

Forrás: Bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!