Ugrás a tartalomra

Minősített fesztivál lett az Avasi Borangolás

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 22. szerda 18:17
Az Avasi Borangolás a Magyar Fesztivál Szövetség szakembereinek elismerését is elnyerte, így a rendezvény büszkén viselheti a minősített fesztivál címet.
Fotó: Miskolczi Borbarátok Társasága

A Magyar Fesztivál Szövetség november 18-án, Veszprémben adta át minősítő okleveleit annak az 54 rendezvénynek, amelyek 2023-ban magas színvonalú programjukkal, koncepciójukkal és különleges adottságaikkal kiérdemelték a minősített fesztivál címet. Az Avasi Borangolás oklevelét a rendezvény főszervezője, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület nevében Burgony Péter elnökségi tag és Tóth-Bodnár Krisztina, a MIDMAR Kft. megbízott ügyvezetője vette át - adta hírül az egyesület.

Mint írták, a minősítés során felettébb alaposan, szerteágazó szempontok szerint vették górcső alá a rendezvényeket. Figyelték például az innovációt, a kísérletezést, az inspiráló hatást, az önálló, karakteres, markáns koncepciót, a más fesztiváloktól élesen elkülöníthető, jól kitalált tematikát. Figyelembe vették, hogy mennyire magas szakmai színvonalat képvisel a fesztivál, megjelenik-e a népművészet, bemutatja-e, kihasználja-e a település kulturális, történelmi hagyományait, szokásait, tudatosan és konkrétan részt vállal-e a település, térség értékállósága és vonzereje erősítésében. De sok más mellett a szervezettség, a tájékoztatás és a programok sokszínűsége is sokat nyomott a latba a döntés meghozatalában.

A bírálók a közönség folyamatos pozitív visszajelzései után szakmai szemmel is elismerendőnek tartották a miskolci szervezők lokálpatriotizmusát, az elkötelezettségét és az Avasi pincék életre keltéséért tett erőfeszítéseit, illetve azt a koncepciót, amely az Avasi Borangolás mögött áll immár tizenegy éve.

A minősítésben olyan gondolatokat fogalmaztak meg, mint például: "Mindent tud a fesztivál, amit a nagyok." „A helyszín adottságainak kihasználása példaértékű! Mások irigykedhetnek, ilyen helyszín híján soha nem lesz ilyen különleges fesztiváljuk.” „Ez az a hangulat, amit egy fesztiváltól el lehet várni! Zsongós, borzongós, talán a végén kicsit kóválygós, de mindenképp emlékezetes!” - írja közeményében a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!