Ugrás a tartalomra

Miskolc legképzettebb táncoktatója kapta az Év pedagógusa - Supersum Háladíjat

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. június 24. hétfő 07:24
A Grand Dance Mozgás és Táncstúdió művészeti vezetőjét születésnapja alkalmából is köszöntötték a tánciskola évzáró gáláján.
Juhász Ákos képgalériája

Egész éves munkájuk igen látványos eredményét mutatták be a miskolci Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió növendékei XII. Táncgálájukon, június 23-én, vasárnap este a miskolci Művészetek Házában. A nívós tánciskola mindenféle korcsoportból verbuválódott tánccsoportjai remekeltek klasszikus és modern táncprodukciókkal fiatalos slágerzenékre. Úgyhogy egy-kettőre buli hangulat kerekedett a helyszínen. 

A rendezvényre alapvetően a szülőket, hozzátartozókat várták, de a sajtó képviselőit is meghívták. Bár a díjazottak ekkor még nem, de kollégáink már tudták, hogy a fináléban milyen meglepetés következik, ahol Lehoczki Éva konferált. 

Szívvel-lélekkel készültek

- Egészen négyéves kortól járnak hozzánk gyerekek, de a felnőtteken át a szenior korosztály is képviselteti magát. A táncgálán, ami záróvizsga is egyben, megmutatják azt, amit egész tanévben tanultak: klasszikus balettban, modern táncban, esztétikus gimnasztikában, hip-hop-ban. Tehát elég sokrétű a paletta nálunk. Versenytáncokat láthat a közönség szólóban, duóban, trióban, csoportban, formációval. Minden fellépő szívvel-lélekkel és szeretetből készült – nyilatkozta elöljáróban szerkesztőségünknek Füvessyné Lőrincz Krisztina, a Grand Dance Mozgás és Táncstúdió művészeti vezetője. 

Fotók: Juhász Ákos

Hozzátette, hogy több növendékük is felvételt nyert a Magyar Táncművészeti Egyetem Vidéki Tehetségcentrumába, ami nem régen maga a táncstúdió lett. Ez megnyitja számukra a táncművészeti pálya lehetőségének útját. Sőt volt növendékeik között több hivatásos táncművész is van. 

A jó pedagógus szeret

A táncgála végén Bernasconi-Bús Katalin, a Supersum Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke a szülők nevében egy különleges díjjal, az Év pedagógusa – Supersum Háladíjjal készült Füvessyné Lőrincz Krisztinának, amelyet egy hálavideóval vezettek be. Elárulta azt is, hogy Krisztina jelenleg Miskolc legképzettebb táncoktatója. Majd 40. születésnapja alkalmából is köszöntötte, amelyet június 29-én ünnepel majd és lényegében születésnapi ajándékként nyújtották át a díjat. 

Negyvenéves születésnapjára ajándékként kapta meg a díjat F. Lőrincz Krisztina / Fotó: Juhász Ákos

„Egy arab filozófus szerint keress olyan mestert, akinek szelleme világos, tudása nagy és szíve jó. Ritkán kap hangsúlyt a gyermekek nevelésében a hála érzése, pedig megerősítő szülői minta szükséges ahhoz, hogy a gyermek megtanulja igazán átélni a hálát a hétköznapok során. A jó pedagógus nemcsak oktat, hanem különleges szeretetet ad a gyermekeknek. Szeretetteljes odafordulással van a diákjai iránt, őszintén és elfogadóan kezeli őket. Közösséget épít ebben a sokszínű csapatban. Fantasztikus azt látni, amikor a pedagógusok hisznek a diákjaikban. Arra ösztönzik őket, hogy fejlődjenek, bízzanak a saját képességeikben és ne adják fel az első kudarcnál. És, hogy mi a jó pedagógus titka? A feltétel nélküli szeretet” - hangzott el a hálavideóban. 

Egyhangú döntéssel

„Amikor megkaptuk a felkérést, hogy keressük Miskolc város legjobb pedagógusát, 76 szavazat érkezett. Nagyon nagy munka volt kiválogatni, hogy a pedagógusok közül kik azok, akik véleményünk és tapasztalatunk szerint megérdemlik ezt a díjat. Egyetlen egyöntetű döntés volt Füvessyné Lőrincz Krisztina esetében” – mondta el a díjátadás előtt Csizmárné Gede Erika, a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (MIÓVI) intézményvezetője. 

Juhász Ákos képgalériája

A díjat saját magán kívül, Veres Pál, Miskolc polgármestere, Velkey Imre gyermekgyógyász, Mezeiné Varga Éva nyugalmazott tanár és Fandl Ferenc színművész nevében adta át. Ez 500 ezer forint pénzjutalommal is jár, amit a jövő tanévben a mozgásstúdióra és a diákokra lehet elkölteni. Emellett cégektől is érkeztek még nyaralási, étkezési felajánlások és színházbérlet. 

„Hálásan köszönöm a gyerekeknek, a szülőknek, a huncut kitaláló mestereknek! Nagyon szépen köszönöm, hogy ezt a díjat megszavaztátok nekem, nekünk! Hogyha nincsenek a fiatalok és nincsenek a kedves szülők, akkor én sem állhatnék itt és ez a díj most nem lenne az én tulajdonomban. Vigyázni fogok rá és ígérem, hogy méltón fogom továbbvinni ezt a címet. Szép nyarat, jó pihenést kívánok mindenkinek” – fogalmazta meg gondolatait köszönetképpen Füvessyné Lőrincz Krisztina.

Köszöntötték, vagy díjazták még az iskola részéről: 
Német Csenge, növendék, tízéves jubileumi díj
Molnár Eszter, a szenior csoport tagja, 55 éves születésnapi köszöntés
Szűcs Ilona Erzsébet, a gyermek tánccsoport vezetője, oktatói díj
Tóth-Oláh Szabina, a Synergy és a Back Space oktatója, oktatói díj
Lipták-Oláh Petra, a hip-hop tanszak vezetője, oktatói díj

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!