Ugrás a tartalomra

Miskolc ismét példát mutat: a gyógyszertárak dolgozói is ingyenesen utazhatnak az MVK járatain

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 07. kedd 15:58
A miskolci gyógyszertárak és patikák munkatársai is díjmentesen utazhatnak az MVK Zrt. busz- és villamos-járatain – erről Veres Pál, Miskolc polgármestere rendelkezett. Ezzel az egészségügyi dolgozók után a gyógyszerészek és asszisztenseik is ingyenesen vehetik igénybe a miskolci tömegközlekedési eszközöket.

A polgármester azért döntött a díjmentesség kiterjesztéséről, mert a gyógyszerészek áldozatos munkájukkal lehetővé teszik a miskolciak minél zökkenőmentesebb gyógyszerellátását, és az orvosokhoz, ápolókhoz hasonlóan ők is fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek, hiszen a patikákban folyamatosan kapcsolatba kerülhetnek betegekkel, vagy akár még nem ismert vírusfertőzöttekkel is – emeli ki a városháza keddi közleményében.

Mint írják, Veres Pál polgármester célja az, hogy a kedvezmény kiterjesztésével köszönje meg a gyógyszertári dolgozók mindannyiunk érdekében végzett áldozatos munkáját. Ugyanakkor reméli azt is, hogy az intézkedéssel Miskolc ismét példát mutathat más hazai nagyvárosoknak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!