Ugrás a tartalomra

Miskolci hotel is Michelin-ajánlást kapott

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 10. szerda 10:36
A júniusi négy új minősítéssel együtt már negyedszáz magyar szálláshely került be a világszerte ismert MICHELIN Guide által ajánlott szálláshelyek közé. A világ vezető étteremkalauza ez év áprilisában jelentette be, hogy a vendéglátóhelyek mellett megkezdi a hotelek titkos minősítését is, jelenleg máris világszerte 5000 szálláshelyet ajánl az utazók figyelmébe.
Michelin csillagos magyar éttermek (átadó ünnepség 2022-ben) 

Az új magyarországi minősítéseknek is köszönhetően a nemzetközi kiadványban Magyarországot immár tíz olyan MICHELIN által ajánlott hotel is képviseli, amelyben Michelin-ajánlást, vagy Michelin-csillagot elnyert étterem várja vendégeit - írja közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

A MICHELIN Guide négy éve ismeri el a kiemelkedő szálláshelyeket ajánlással, 2024-től viszont a legkiválóbb hotelek az éttermi csillagokhoz hasonló MICHELIN Kulcsokat is kaphatnak. Az újítás célja, hogy a MICHELIN Guide teljes utazási élményt nyújthasson azoknak, akik a világszerte ismert kalauzt, vagy a mobilapplikációt használják. Jelenleg a gasztro- és immáron szálláshelykalauz világszerte több mint 5000 olyan szállodát ajánl, amelyek építészeti megoldásaikat, szolgáltatásaikat és karakterüket tekintve is kiemelkednek a piaci kínálatból. 

MICHELIN Kulcsot ugyanakkor csak azok a szállodák kaphatnak, amelyek előtte már elnyerték a MICHELIN Guide ajánlását. Ezért is jelentős, hogy immár 25 hazai szálloda érte el ezt a minősítést. Közülük pedig négy, az Andrássy Kúria, a Platán Udvarház, az Avalon Resort & Spa és a Tokaj Minaro júniusban került fel a MICHELIN Guide által ajánlott hotelek közé. Az ugyanakkor nem tudható, hogy bővül-e a lista, és amennyiben igen, mikor, mivel a szálláshelyek minősítését az éttermekhez hasonlóan titokban végzik. 

Dining Guide 2023

- A magyar szálláshely-szolgáltatás dinamikus fejlődése, és a magas minőségű szolgáltatások előretörése nagymértékben járul hozzá ahhoz, hogy a gasztronómiai világtérkép mellett Magyarország immár a magas minőségű szolgáltatásokat kereső turisták úti céljai között is egyre hangsúlyosabban jelenik meg – emelte ki Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az új ajánlások kapcsán. 

Az elmúlt évek gasztronómiai forradalmának köszönhetően hazánk vendéglátóhelyei is nagy sikerrel szerepelnek a MICHELIN Guide kiadványában. Tavaly minden korábbinál több, országszerte összesen 73 étterem került be a francia kalauz magyarországi ajánlójába, amelyben hazánkat így két 2 Michelin-csillagos, hét 1 Michelin-csillagos, hét Bib Gourmand, valamint további, összesen 57 Michelin-ajánlott étterem képviseli. Országszerte pedig jelenleg 10 olyan Michelin-ajánlást elnyert hotel is várja vendégeit, amelyekben Michelin-ajánlott, vagy Michelin-csillagos étterem üzemel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!