Ugrás a tartalomra

Miskolci pilóta a barcelonai pályán

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 19. csütörtök 11:04
A hétvégén Spanyolországban, a Circuit de Barcelona-Catalunya aszfaltján rendezik meg a TCR Europe hatodik versenyhétvégéjét. Szabó Zsolt, a M1RA motorsport miskolci származású pilótája izgatottan várja, hogy újra versenybe szállhasson az értékes pontokért.

Zsolt ugyan 2018-ban mehetett ezen a pályán, hiszen a WTCR szezon előtti tesztjét itt bonyolították le a szervezők, éles versenyhelyzetben azonban most először tapasztalhatja meg a helyszín adottságait.

Fotó: Szabó Zsolt Média – M1RA Motorsport

„Az előző évben volt lehetőségem itt tesztelni, azonban versenyezni most fogok először a pályán. Szerintem teljesen más színezetet ad ez az egésznek. Tekintve, hogy a teszt során nem mentünk sok kört, így nem nevezhetem „hazai helyszínemnek”, viszont mindenképpen pozitív, hogy már mentem rajta, bár igaz, hogy másik autóval és hidegebb körülmények között. A Circuit de Barcelona-Catalunya széles és biztonságos, úgyhogy bátrabban lehet menni rajta. Hogy mindez mennyire fekszik nekem, azt majd a hétvége végén tudom megmondani: ha gyors leszek, akkor nagyon; ha lassú, akkor kevésbé…”– nyilatkozta a miskolci pilóta.

A versenyző második versenyhétvégéjére készül Michelisz Norbert és Bári Dávid csapatával. A célok nem változtak. Tisztes helytállás, illetve a kisebb hajszálrepedések orvoslása.

„Úgy érzem, hogy sikerült kellően felkészülnöm a pályából. Most volt időm speciális edzéseket végezni, szimulátorozni… Azért fontos megemlíteni, hogy második alkalommal dolgozunk együtt a csapattal, így az oscherslebeni hétvége kitűzései érvényesek itt is. Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, valamint a már megszerzett tapasztalatokat kamatoztatni. Természetesen a csapattól minden segítséget és támogatást megkapok ennek érdekében, amiért hálás vagyok Nekik.” – zárta gondolatait Szabó Zsolt.

A spanyol hétvége menetrendje:

Péntek:
Első szabadedzés – 13:15
Második szabadedzés – 18:05

Szombat:
Időmérő – 11:40
Első verseny – 17:45

Vasárnap:
Második verseny – 12:30.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!