Ugrás a tartalomra

A miskolci politikusok is adományokat gyűjtenek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 28. hétfő 17:27
Adománygyűjtő akciót hirdetett több párt miskolci szervezete, hogy ezzel segítse az orosz-ukrán háború miatt nehéz helyzetbe került civil lakosságot.

„A menekültek ellátását segítenünk kell” – hangsúlyozta Varga László, a megyei II-es egyéni választókerület egységes ellenzéki képviselőjelöltje hétfőn. Elmondta tehát, hogy ennek érdekében a Magyar Szocialista Párt szolidaritási alapjából mintegy 1 millió forintot különítettek el a megyében tárgyi adományok beszerzésére.

Fotó: Juhász Ákos

Emellett a párt Corvin utca 9. szám alatt található irodájába minden hétköznap 9 és 12 óra között várják a felajánlásokat.

– Azt gondolom, hogy minden segítség jól jön, mindenki felajánlása fontos! – biztatott Varga László, majd hozzátette: az adományokat különböző segélyszervezeteken keresztül juttatják majd el a magyar-ukrán határra.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom is segítő akciót indított. Ennek részeként már vasárnap is adományokat vitt a határra – mások mellett – Szilágyi Szabolcs, a megyei I-es egyéni választókerület egységes ellenzéki képviselőjelöltje.

Mint Szilágyi Facebook-bejegyzésében írja: „Éjszaka élelmiszert és higiéniai eszközöket hoztunk Záhonyba az Ukrajnából érkező menekültek megsegítéséhez.” Azonban az akció nem ért véget, továbbra is várják a felajánlásokat – főként tartós élelmiszert, meleg ruhákat, takarókat, pokrócokat és alapvető higiéniai eszközöket – a Jobbik miskolci irodájában (Hunyadi u. 4.), hétköznap 16 és 18 óra között.

A miskolci Fidesz-KDNP politikusai szintén segítettek, adományt szállítottak egy kárpátaljai kistelepülésre, Palágykomorócra.

(Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!