Ugrás a tartalomra

Miskolci választási matek

index.hu
Utoljára módosítva
2024. január 22. hétfő 08:15
Ellenzéki bástya lehetne a város, ahol megrepedtek az összefogás falai címmel közölt az index.hu visszatekintő cikket, amelyben felidézik az utóbbi hónapok miskolci vonatkozású és Miskolc polgármesterét érintő politikai történéseket, valamint Veres Pál reakcióit.
Fotó: Horváth Csongor

Veres Pál 2019-ben Miskolcon az ellenzéki összefogás pártjainak támogatásával, a szavazatok 54,8 százalékát megszerezve legyőzte a kormánypárti jelöltet, Alakszai Zoltánt – indít a cikk, amelynek feltevése szerint ennek ellenére nem egyértelmű, hogy Veres mögé végül újra felsorakoznak a korábbi együttműködés résztvevői.

Emlékeztetnek, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, valamint Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke októberben közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Miskolcon a DK-s Hegedüs Andreát támogatják polgármesterjelöltként. A DK vezetője akkor arról beszélt, messziről azt látják, hogy azt az ígéretet, az új Magyarország képviseletét, amelyet a polgármester magában hordozott, nem teljesítette. Gyurcsány Ferenc szerint hallják azoknak a hangját is, akiknek csalódást okoz Veres Pál részvétele a Miskolci Egyetem alapítványi kuratóriumában.

Ez nyilvánvalóan fontos és súlyos elvi kérdés. Felveti azt a kérdést, hogy hol áll politikai értelemben Veres Pál – húzta alá Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: „az, ami a magyar felsőoktatással történt, közös vagyonunk egy részének politikai, ideológiai alapon való privatizálása, nulla forint ellenértéken, a mai kormánypárt köreinek való odaadása”, ráadásul ebből lett az Erasmus- és Horizont-ügy, ezért „nem lehet úgy tenni, mintha ez nem befolyásolná valakinek a közéleti megítélését”. A DK elnöke úgy gondolja, a polgármester nem adott megnyugtató válaszokat a felmerült kérdésekre. Veres Pál: A DK helyi vezetői az ellenzéki politikát szeretik

A cikkben idézik Veres Pál Gyurcsány Ferencék bejelentésére adott reakcióját „Szeretem azokat a pillanatokat az életben, mikor a dolgok világosan elválnak egymástól. Ez most egy ilyen pillanat. bejelentésére adott reakcióját, miszerint „Szerintem nincs az a személyes ambíció, ami fontosabb lehet a közösség érdekénél, és nincs az a pártérdek, ami fontosabb lehet Miskolcnál.” A polgármester úgy vélekedett: a DK helyi vezetői az ellenzéki politikát szeretik, és valóban így van a legjobb esélyük arra, hogy 2024-től Miskolcon is újra ellenzékben legyenek. Ő döntésük, nincs vele dolgom.

A portál összefoglalja, hogy az MSZP, a Jobbik és a Momentum a polgármesterrel van. Külön idézik Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom leköszönő elnökének üzenetét. A teljes cikk ITT olvasható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!