Ugrás a tartalomra

Miskolcon több mint kétezren vannak karanténban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 10. szerda 16:27
Három és félszeresére nőtt az elmúlt két hétben az új koronavírus-fertőzöttek száma Borsodban, több mint 6 ezer új fertőzöttet jelentettek. Miskolcon egyelőre kevesebb mint 2 ezer új megbetegedésről érkezett jelentés ebből az időszakból, a karanténban lévők száma viszont meghaladja a 2 ezret.

A szakértők rámutattak, hogy a megbetegedések számának alakulásában a halottaknapi hétvége jelentős emelkedést hozott.

A miskolci nevelési intézményekből is jelentettek új covidos eseteket, jelenleg négy óvodában van szükség emiatt valamilyen intézkedésre. A miskolci szociális és idősellátó intézményekben az ellátás biztosított valamennyi ellátott számára, az új fertőzések egyelőre sehol sem okoztak komoly fennakadást a munkában.

A miskolci operatív törzs – melynek egészségügyi, katasztrófavédelmi, az oktatás-nevelés, illetve a szociális ellátás területén dolgozó szakemberek egyaránt tagjai 0 továbbra is rendszeresen ülésezik, és figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását annak érdekében, hogy ha a helyzet úgy kívánja, azonnal meg tudja hozni a szükséges intézkedéseket.

A szakemberek továbbra is mindenkitől azt kérik, hogy tartsák be a járvány lassítását, az új megbetegedések megelőzését célzó védelmi intézkedéseket: mossanak gyakran kezet, használjanak kézfertőtlenítőt, ha lehetőségük van rá, tartsanak megfelelő védőtávolságot másoktól, viseljenek maszkot különösen zárt terekben, és kérjék – szükség esetén akár harmadik alkalommal is – valamelyik védőoltást.

Olvasnivaló