Ugrás a tartalomra

Miskolcra érkezett a kkv szektort támogató országos konzultációsorozat

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 24. szerda 16:39
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával országos konzultációsorozatot indított. A program ötödik állomásán – kedd délután – borsodi mikro-, kis- és középvállalatokat kérdeztek az őket érintő problémákról.
Fotók: Juhász Ákos

A hazai mikro-, kis- és középvállalatok (kkv-k) adják a magyar gazdaság gerincét, jelentik a fenntartható gazdasági és társadalmi növekedés biztos bázisát, és a foglalkoztatásban is meghatározó szerepet töltenek be. Ezért kiemelt fontosságú e szektor termelékenységének és hatékonyságának javítása, külpiacra jutásának segítése, és pénzügyi tudatosságának fejlesztése a digitális transzformáció, az innováció, a humán tőke és a generációváltás aktuális kérdéseinek figyelembevételével.

A fórumon elhangzott: általános jelenség, hogy ezek a vállalkozások nehezen jutnak forráshoz, túlzott adminisztratív teher nehezedik rájuk, valamint a 21. századi technológiai váltással is szembesülnek. A legtöbb családi vállalkozásnál az első generációváltással is meg kell küzdeniük.

György László, gazdaságstratégiáért és szabályzásért felelős államtitkár úgy fogalmazott, a céljuk, hogy a magyar vállalkozásokat, a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat megerősítsük és felkészítsük a 21. század kihívásaira. – Van erről elképzelésünk, de nagyon szeretnénk, ha valóban a valós problémáikra tudnánk megvalósítható megoldásokat adni, és ahhoz hogy ez így legyen, meg kell, kérdezzük őket – emelte ki, hozzátéve: ezért mennek el minden megyébe.

Az államtitkár arról is szólt, ez már az ötödik rendezvény. „Amikor végigjártuk az egész országot, akkor összeáll ebből egy halmaz, amire akciótervet fogunk készíteni annak érdekében, hogy segítsük a magyar vállalkozásokat a helytállásban” – hangoztatta.

A Minisztérium a tapasztalatok összegzését is beépíti majd a készülő kkv stratégiába.

További hírek

Olvasnivaló