Ugrás a tartalomra

Molnár György is nyert a „brutál extrém” cyclocrosson

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 17. vasárnap 08:47
A Tiszaújvárosi Triatlon Klub múlt vasárnap első alkalommal rendezte meg a CIVIS-CLEAN Cyclocross versenyt. A kerékpározás speciális, őszi-téli műfajának helyi debütálását jelentő akkreditált viadal a végig szakadó eső és sár ellenére nagy sikert aratott a sportág hazai, valamint román és szlovák amatőr és profi gyakorlóinak táborában. Molnár György személyében a versenynek miskolci kategória győztese is volt.

A Lehmann Tibor vezette rendezők a Magyar Kerékpáros Szövetség előírásai szerint a Tiszaújváros központjától mindössze 1 km-re található Tisza-szigeten alakították ki a 2500 méteres körpályát, melyet kategóriától – összesen huszonkettőt írtak ki – függetlenül egyszer, kétszer, háromszor, vagy hatszor kellett teljesíteniük a hegyikerékpárral (MTB), vagy cyclocross (cx) kerékpárral  nevezett sportembereknek.

A kiválóan előkészített pálya mellett az időjárás is gondoskodott arról, hogy a 150 résztvevő alaposan belekóstolhasson a műfaj „finomságaiba”. Az egész napos esőzésből adódóan az egyes szakaszok külön kihívás elé állították a bringásokat, akik szó szerint hősiesen állták a sarat. Valamennyien, a profik és az amatőrök is, a szokásosnál többször kapták vállukra versenygépüket és az sem zavarta meg őket, hogy bizony többször is a földre kerültek.

Az elit cyclocross  verseny férfi számában nem született meglepetés, egy órán belüli idővel nyert a sokszoros  magyar bajnok Fejes Gábor,  bizonyítva, hogy még nem felejtette el ennek a szakágnak a csínját-bínját. Az ezüstérem a korábban a Tiszaújvárosi Triatlon Klubot erősítő, de már a Pannon Cycling Team-ben tekerő Orosz Gergőé lett, míg a bronzot a házigazdák triatlonosa, Sinkó-Uribe Ábel tartotta otthon. A hölgyeknél a négyszeres tájkerékpáros világbajnok Cseh Veronika esélyt sem adott ellenfeleinek. A triatlonban junior Európa-bajnok Putnóczki Dorka sikeresen „kirándult”, melyet negyedik helye bizonyít.

Molnár György

A hobbi MTB kategória abszolút versengésében a férfiaknál a miskolci Molnár György (HOTE SE) rendkívül harcos versenyzéssel verte vissza a hazai pálya előnyét élvező Balogh Bence támadási kísérletét és végül 10 mp előnnyel nyert.

– Brutál extrém volt! – mondta Molnár György. – Az eső megtette hatását, iszonyatosan csúszott végig a pálya. Nagy volt a sár, végig csúsztam a rézsűkön, többször is elestem az utolsó körben, de tudtam tartani az előnyömet. Az első kört nagyon megnyomtuk Balogh Bencével, ott átvettem a vezetést, utána végig folyamatosan tudtam növelni az előnyömet, az utolsó körben viszont kétszer elestem, Bence kicsit feljött, de beletettem szívemet-lelkemet, így meglett az első hely.

A hölgyek azonos futamában a nyíregyházi Márián Krisztina diadalmaskodott, aki mögött a Tiszaújvárosi Triatlon Klub fiatal üdvöskéje, Bóna Kinga szerezte meg az ezüstérmet.

A célban mindenkinek jól esett a zsíroskenyér, a XIXO tea és egyéb finomságok. A kategóriák legjobbjai érem és tárgyjutalom díjazásban részesültek.

Folytatás jövőre, amikor is remélhetően Tiszaújváros is csatlakozhat a Magyar-kupa sorozat állomásai közé, oda, ahol Miskolc és Kazincbarcika már szerepel.

Eredmények:

Elit cyclocross (cx) férfi abszolút (15000 m, 6 kör): 1. Fejes Gábor (Dédestapolcsány) 57:53, 2. Orosz Gergő (Pannon Cycling Team)1:02:04 óra, 3. Sinkó-Uribe Ábel (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:04:15
Elit cyclocross (cx) női abszolút (7500 m, 3 kör): 1. Cseh Veronika (Alpinbike Team Giant SE) 34:58 perc, 2. László Tamara Bianka (KSI) 39:27, 3. Filepkó Mónika (Szentendre) 40:58.

Hobbi MTB, férfi abszolút (7500 m, 3 kör): 1. Molnár György (HOTE SE) 30:55 perc, 2. Balogh Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 31:05, 3. Kiszely Ákos (Miskolc) 32:03

Hobbi MTB, női abszolút (7500 m, 3 kör): 1. Márián Krisztina (Nyíregyháza) 38:03, 2. Bóna Kinga (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 38:03, 3. Kiss Anna (Martfűi Úszó és Triatlon Klub) 40:19.

Részletes eredmények ITT találhatók!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!