Ugrás a tartalomra

Mozogni jó: sportpálya épül a pékműhely mellett

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. február 08. kedd 10:22
Újabb ötlettel jelentkezett Galamb Alex, a gyermekvárosból indult pék, aki a Sütni Jó! alapítvány megálmodójaként számos hátrányos helyzetű fiatallal szerettette már meg a pékszakmát.

Az új kezdeményezés célközönségét most is a gyerekek jelentik.
- A Sütni Jó! Hernádnémetiben lévő telephelyén jelenleg is dolgoznak a munkagépek – számolt be a dolgok állásáról Galamb Alex. – Kialakítunk egy kisebb focipályát, hogy a gyerekek még szívesebben csatlakozzanak hozzánk, hiszen a pékek dolga nem könnyű, és utána jól esik a kikapcsolódás is.
A tervek szerint a pálya egyfajta rendezvényhelyszín is lesz a jövőben.

- A szükséges költségeket az általam létrehozott alapítvány biztosítja. Ezúton is szeretném megköszönni azoknak, akik támogatják a munkánkat, céljainkat.

Arról, hogyan született meg benne a Mozogni jó! projekt ötlete, Galamb Alex a következőket mondta.

- Láttam, hogy a gyerekek gyakran játszanak az utcákon, főként labdázni szoktak. Az utca azonban elsősorban az autóké, ezért arra gondoltam, jó lenne egy olyan hely, ahol biztonságosabb körülmények között szórakozhatnak, mozoghatnak együtt a szabadban. Így szervezetten, és ami fontosabb, felügyelet mellett folytatódhat majd a játék, amint elkészül a pálya.

Az alapítvány egyik akcióján tavaly egy miskolci idősotthonban. Fotó: Horváth Csongor

A mézeskalácsszívű pék elmondta, az alapítvány kötelékébe jelenleg 20 gyermek tartozik Hernádnémetiben.

- Idén tavasszal lesz egy újabb toborzás a faluban, hogy minél több gyermekhez eljusson a mottó: ki lehet törni a szegénységből, csak akarni kell! Ahogy pedig én szoktam mondani: ha munka van, minden van. Akik eljárnak a hozzánk sütni, azokra – némi tészta mellett – ez a két gondolat biztos rájuk ragad. 

A Sütni Jó! alapítvány egyébként két év alatt több mint 5000 gyermeket vont be programjaiba, és számos környékbeli településen van jelen a mai napig.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!