Ugrás a tartalomra

Műholdfelvétel: A Herman Ottó Múzeum átalakulásai 2007 és 2021 között

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. december 28. kedd 12:57
A múzeum Görgey Artúr utcán található főépülete több jelentős változáson ment és megy át az évek alatt. Először hozzáépült a Pannon-tenger Múzeum, a következő bővülés munkálatai pedig jelenleg is folyamatban vannak. Mindezen átalakulásokat műholdfelvételen követjük le 2007 és 2021 között.

A Vincze Pál tervei alapján 1952-ben szocreál stílusban megépült főépület eredetileg az MSZMP megyei pártbizottságára készült el. A múzeum 1980-ban vette birtokba.

Ezt egészíti ki 2013. november 20-i átadója óta a Pannon-tenger Múzeum három állandó kiállításával. A jelenleg is folyamatban lévő legújabb nagyberuházás végeztével új, képtárként használni tervezett részt kap az intézmény, illetve megújul a jelenlegi restauráló csarnok is.

Fotók: Google Earth Pro

Mindezen változások jól nyomon követhetőek mozgóképes időutazásunkon. A Google Earth Pro jóvoltából 2007-ből elindulva láthatjuk a „kiegészítések” nélküli állapotot, a Pannon-tenger Múzeum munkálatait és elkészültét, illetve egy 2021-es pillanatképen keresztül rápillanthatunk az új épületszárny születésére is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!