Ugrás a tartalomra

A Nap felsütött, a ludak nem fagytak meg - derűs napok jönnek

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 17. hétfő 11:59
Az Időkép kiadta a Miskolcra vonatkozó ötnapos előrejelzését.

Az Időkép szerint szombatig ilyen lesz az idő:

Hétfőn sok napsütésre és száraz időre készülhetünk az ország legnagyobb részén, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak kevés helyen fordulhat elő. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, csupán néhol északkeleten fordulhat elő egy-egy élénk északias széllökés, illetve zápor, zivatar környezetében számíthatunk átmeneti szélerősödésre. A csúcshőmérséklet 26 és 33 fok között alakul.

Kedden a napsütésé lesz a főszerep, egy-egy jelentéktelen futó zápor néhol északkeleten alakulhat ki a megnövekvő gomolyokból. Nyugaton és északnyugaton megélénkül a délies szél. A hajnali 12-20 fokot követően délutánra 29 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán sok-sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, néhol erős lesz. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 31 és 37 fok között alakul.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt valamivel több felhő lehet az égen, de eső, zápor továbbra sem valószínű. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél. Jelentősen nem esik vissza a hőmérséklet, a délutáni órákban 29-36 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken ismét rákapcsol a hőség, 32-38 fokos kánikulára számíthatunk csapadék nélkül.

Fotó: Horváth Csongor

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!