Ugrás a tartalomra

Nem a miskolci drukkereken múlott a németek elleni vereség

24.hu / minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 19. szerda 22:17
A szombati, gyengébb teljesítmény, és a Svájctól elszenvedett 3-1-es vereség után egy teljesen más magyar válogatott lépett pályára Stuttgartban az Európa-bajnokság második fordulójában, de a bátrabb, lendületesebb játék sem volt elegendő a bravúrhoz. Marco Rossi csapata 2-0-ra kikapott Németországtól, javítani majd Skócia ellen lehet vasárnap.
Osztie Tibor képgalériája Miskolc szurkolóiról

A Svájc elleni sima, 3-1-es vereség után Németország ellen az életben maradás volt a tét a magyar labdarúgó-válogatott számára, amely egy pontszerzéssel még jó helyzetben maradhatott volna a továbbjutást illetően.

Marco Rossi kapitány jelezte is a vereség után, hogy változtatni fog a kezdőcsapatban, így Lang Ádám és Szalai Attila kimaradt, helyettük ezúttal Dárdai Márton és Bolla Bendegúz kapott bizalmat.

Nagyszerűen kezdett a válogatott, nem csupán azért, mert egy rossz hazaadást követően Neuernek már a 20. másodpercben tisztáznia kellett, de az első negyedóra, húsz perc láttán nehéz volt elhinni, hogy múlt szombaton ez a csapat elbukott Svájc ellen.

A 12. percben a németek is kihagytak egy nagy ziccert, amikor a totojázó Orbánt Havertz megkerülte az ötösnél, de Gulácsi a helyén volt.

A stabil lábakon álló védelmünk tíz perc múlva mégis kapitulált, Wirtz labdájára Gündogan érkezett lendületből, kicsit meglökte Orbánt (a videobíró később test a test elleni harcnak titulálta), majd letette a labdát Musialának, akinek lövése Fiolán megpattanva vágódott a kapuba (1-0).

Ugyan labdabirtoklásban és passzpontosságban nagyon nagy fölényben voltak a hazaiak, helyzeteket a magyarok hagytak ki – talán nem túlzás, hogy az első félidő legjobbja Manuel Neuer kapus volt.

Hogy miért? Például azért, mert a 26. percben földöntúli bravúrral tolta ki a jobb felső sarok elől Szoboszlai szabadrúgását, majd a földön fekve még blokkolta Bolla újrázását is. Aztán a ráadásban még Orbán fejesét védte ismét hatalmas bravúrral, Sallai pedig már lesről bólintott a kapuba.

A szünetben egyik csapat sem változtatott, nem is lett volna miért. A helyzet azonban ugyanaz maradt, a németek irányították a játékot, ám minden magyar labdaszerzésből indított kontra életveszélyt rejtett magában.

Az 55. percben Gulácsi védett egy megpattanó Kroos-lövést, öt perccel később Varga fejese szállt a léc fölé. A 67. percben aztán egy pontos akció megpecsételte a magyarok sorsát: Kroos passzolt Musialához, aki balra dobta a labdát Mittelstädtnek, a centerezését Gündogan a kapu bal oldalába lőtte (2-0).

Az utolsó negyedórát négy nagy Gulácsi-védés vezette be, és ugyan Rossi kapitány is próbált frissíteni, és pályára küldte Nagy Zsoltot, valamint Ádám Martint, majd az utolsó percekre Csobothot és Gazdagot, de néhány szögletnél veszélyesebb helyzetet nem sikerült már kialakítani a hajrában.

Javítani vasárnap, ugyancsak Stuttgartban lehet, akkor Skócia lesz az ellenfél.

További hírek

Olvasnivaló