Ugrás a tartalomra

Nem szól már a Kamehameha: meghalt a Dragon Ball képregény megalkotója

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 08. péntek 09:21
68 éves korában elhunyt Torijama Akira, minden idők egyik legkelendőbb japán képregénye, a Dragon Ball alkotója.

Torijama halálhírét a hivatalos Dragon Ball Z-fiókon tették közzé az X-en péntek hajnalban. A közlemény szerint Torijama halálát az agyi vérömleny okozta.

A közleményben leírták, hogy Torijama még mindig hatalmas lelkesedéssel alkotott, és váratlan halála miatt több munkája is befejezetlen maradt.

A művész március 1-jén halt meg, és a Dragon Ball honlapjának nyilatkozata szerint csak a családja és nagyon kevés barátja vett részt a temetésén.

A Dragon Ball sorozat a Weekly Shounen Jump magazinban jelent meg 1984-től 1995-ig. Később egy 42 kötetet magába foglaló könyvsorozatban újranyomták. 2004-ben a manga újra megjelent 34 kötetben.

A Dragon Ball a kis Son Goku életét követi nyomon. A gyerekkori kalandoktól kezdve egészen odáig, míg nagyapa nem lesz. Kalandjai során rengeteget harcol és végül a világ legerősebb harcművésze lesz. Son Goku nincs egyedül kalandjai során, rengeteg barát és ellenség viszi előrébb a történet fonalát.

Rövid idővel a megjelenés után a manga olyan sikerre tett szert, hogy elkészült belőle egy animesorozat és egy játékfilm is. Az animet 1986 februárjában mutatták be a Fuji televízión, majd még abban az évben, decemberben megjelent az első mozis változat is. Az anime sorozat végül 1989 áprilisában fejeződött be, 153 epizód után. Noha az animált sorozat befejeződött, a rajongóknak nem kellett túl sokat várnia a történet folytatására: az anime egy hét után folytatódott a "Dragon Ball Z" című sorozattal.

További hírek

Olvasnivaló