Ugrás a tartalomra

Nem viccből bírságolnak a közúti rend őrei

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 27. csütörtök 13:01
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai harminchat ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonötödik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

A rendőrök a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után - hívja fel a figyelmet a police.hu.

Mint arról a portál beszámol: a vármegye útjain június 17-e és június 23-a között történt közúti közlekedési balesetek során két esetben volt ittas sofőr az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor harminchat ittas, illetve két bódult állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

Hangsúlyozzák: a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!