Ugrás a tartalomra

Növekedik az ultragazdagok száma hazánkban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 27. szombat 22:13
A Boston Consulting Group előrejelzése szerint öt éven belül megduplázódhat a százillió dollár feletti vagyonnal rendelkezők száma hazánkban.
Fotó: Schutterstock


A liner.hu a Boston Consulting Group (BCG) legfrissebb Global Wealth Report 2024 jelentésére hivatkozva azt írja, hogy figyelemre méltó módon bővül Magyarország gazdagodó rétege. 

A tanulmány szerint jelenleg mintegy 100 olyan személy él az országban, akiknek pénzügyi vagyona meghaladja a 100 millió dollárt, ami nemzetközi viszonylatban is az ultragazdag kategóriába sorolja őket. Rajtuk kívül körülbelül 700 olyan személy található hazánkban, akiknek pénzügyi vagyona 20 millió és 100 millió dollár közé tehető, amely szám jól mutatja a felső vagyoni réteg kiszélesedését, írja a portál.

A portál hivatkozik Horváth Krisztiánra, a Boston Consulting Group vagyonkezelési szakértőjére, aki optimista előrejelzést adott a következő öt évre vonatkozóan, véleménye szerint ugyanis a magyar lakosság pénzügyi vagyona átlagosan évi 10 százalékkal növekedhet, ami jelentősen meghaladja mind a globális, mind a kelet-európai átlagot.

A Boston Consulting Group előrejelzése azt mutatja, hogy az ultragazdagok száma megduplázódhat, miközben a 20 millió és 100 millió dollár közötti vagyonnal rendelkezők száma is majdnem megkétszereződhet.

További hírek

Olvasnivaló