Ugrás a tartalomra

A nyár első Termelői Napja! – Ugye önök is ott voltak? (Képgalériával!)

Utoljára módosítva
2018. augusztus 26. vasárnap 09:09
Napfényes reggelre ébredt június 17-én a város népe, ez pedig még egy indok volt, hogy nyakukba vegyék az Erzsébet teret és egész délelőtt válogassanak a különleges fűszerekből, sajtokból, mézekből, és akár még kvízjátékokban is részt vehettek. Hiszen tudják, ha a hónap harmadik vasárnapja – akkor Termelői Nap!
sdfsdf
sdfsdf

Az ünnepi menet idén is a Városháza elől indult: elöl népviseletbe öltözött fiatalok haladtak a nemzeti lobogóval és Miskolc zászlajával, a város új kenyerével valamint az aratókoszorúval. Őket követték a városi, megyei, intézményi vezetők, a történelmi egyházak képviselői, valamint az önkormányzati képviselők. A jelenlévők a Berkő-Berzéte-Kőrösi Népdalkör és a Miskolci Fúvósegyüttes közreműködésével elénekelték a Himnuszt, majd Kriza Ákos polgármester átvette az új kenyeret, melyet a „Magyarok kenyere: 15 millió búzaszem” program szervezői ajánlottak fel városunk részére, s a Kárpát-medencében összegyűlt adománybúzát összeöntve készült. 

vastag szöveg

– Szent István király öröksége mindennapjaink meghatározó része: neki köszönhetően léptünk arra a keresztény útra, melynek alapja az Istenbe vetett hit, és amely egy európai gondolkodásmódot, értékrendet, kultúrát is jelent, mely ma talán nagyobb fenyegetésnek van kitéve, mint valaha – hangoztatta Novák Katalin. Az államtitkár utalt a ma fenyegető problémákra: az Európa felé irányuló népvándorlásra, a hagyományos, keresztény értékeket felülíró, a hangzatos liberalizmus álarca mögé bújtatott törekvésekre. A legitimitásukat vesztett, bukott európai vezetők nehezebben azonosítható, nem nyílt sisakkal támadó ellenfelek, akikkel szemben meg kell tanulnunk védekezni – fogalmazott.

Ma Magyarország születésnapját ünnepeljük (H2-es szöveg)!

Missing médiaelem.
toy story
Missing médiaelem.
galéria

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!