Ugrás a tartalomra

Összefogott Miskolc a járvány elleni védekezésben

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 25. csütörtök 18:54
A Miskolci Szimfonikus Zenekar tagjai és a rendészek az idősellátásban segítenek. A MESZEGYI munkatársai plusz feladatként vállalták, hogy házhoz viszik az idősek ebédjét. Az MVK pedig folyamatosan fertőtleníti járatait, hogy még jobban vigyázzon munkatársaira és az utasokra a járvány harmadik hullámában.
Fotók: Juhász Ákos

Március 5-től ismét valamennyi közterületen kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése Miskolcon is. Március 8-tól – néhány fontos kivétellel – valamennyi üzlet bezárt. Az intézkedésektől a járvány megfékezését várják a szakemberek.

Segítség a mindennapokban

A Miskolci Szimfonikus Zenekar tavaly év végén játszott utoljára élő közönség előtt. A korlátozások miatti kényszerű szabadidőt kihasználva a művészek közül többen bekapcsolódtak a járvány elleni védekezésbe: a Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) munkatársainak segítenek.

- Ősszel főként a bevásárlás, gyógyszerek kiváltása, felíratása és az ügyintézés tekintetében segítettek a kollégák – árult el a Miskolc Televízió Híradójának Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekar ügyvezetője. – Nemrégiben érkezett az újabb kérés, hogy amennyiben van lehetőségünk, akkor segítsünk az ételkiszállításban is.

A MIÖR rendészei is plusz feladatot vállaltak: a 80 év felettiek szállításában a kormányhivatal és az önkormányzat kérésére segítenek. A MESZEGYI munkatársainak feladatai is jelentősen átalakultak a járvány harmadik hullámában. Azért, hogy a személyes találkozások számát csökkenteni tudják, az önkéntesek mellett saját dolgozókat is bevontak az idősétkeztetésbe. Hétfőtől szombatig naponta több mint 400 adag ételt visz házhoz a család és gyermekjóléti szolgáltatásban, valamint az óvodai és iskolai szociális segítésben résztvevő mintegy 40 munkavállalójuk.

Fotók: Juhász Ákos

- Jelenleg az önkéntesek bevonása mellett saját dolgozóink átcsoportosításával, illetve átirányításával tudjuk biztosítani ezt a feladatot – mondta Gúr Péter Attila a MESZEGYI igazgatója, aki hozzátette, egy miskolci szervezettől plusz járműveket is kaptak, hogy a házigondozásban dolgozó kollégáinak ne kelljen tömegközlekedéssel utazniuk.

Több módon fertőtlenítenek

Gadnai-Bodnár Éva operatív igazgató szerint az MVK Zrt. is mindent megtesz az utasok és a munkavállalók védelme érdekében.
- Meghoztuk azokat a szükséges intézkedéseket, melyek a vírus továbbterjedését akadályozzák, megfékezik. Ide sorolható a járművezetői fülkék elkordonozása, a jegyértékesítés járműveken történő megszüntetése, illetve a járművek folyamatos fertőtlenítése.

A kézi takarítás mellett permetezős fertőtlenítést is alkalmaznak, amely a baktériumok-, vírusok és gombák elleni védekezést is jelentik a buszokon, villamosokon, de úgynevezett ózongenerátoros fertőtlenítéssel is dolgoznak. 

További hírek

Olvasnivaló