Ugrás a tartalomra

Ötből négy esetben az önkormányzat javára döntött a bíróság a Mediaworks portfóliójába tartozó médiumokkal szemben 

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 08. csütörtök 17:00
Négy esetben első- és másodfokon is megalapozottnak találták az önkormányzat keresetét, egy esetben az elsőfokú döntést a Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta.

Ötből öt sajtó-helyreigazítási ügyben megalapozottnak találta Miskolc önkormányzatának a Mediaworks Hungary Zrt. miskolci médiumainak – Észak-Magyarország, Borsod Online - cikkeiben megfogalmazott valótlanságok miatt benyújtott keresetét a Miskolci Törvényszék, egy esetben az elsőfokú döntést a Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta – írja csütörtöki közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

- A valótlannak bizonyult állításokkal okozott személyiségi jogsértések miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság - mérlegelést követően - ügyenként egy-egy millió forint sérelemdíjat látott arányosnak az okozott sérelemre való tekintettel, ezen túlmenően pedig 200 ezer forint perköltség megfizetését is megítélte, amelyet az alperesnek, a Mediaworks Hungary Zrt.-nek kell megfizetnie a felperes önkormányzat számára. Az ítélet nem jogerős, ellene 15 napon belül jogorvoslattal élhet az elmarasztalt alperes – írják. 

A közlemény szerint 2021. augusztusa óta összesen öt alkalommal, négyszer a boon.hu hírportálon, egyszer pedig az Észak-Magyarország című napilapban jelentek meg olyan, az őnkormányzat, mint jogi személy személyiségi jogait sértő, valótlan állítások, amelyek eredményeként bírósági ítélet kötelezte a tartalomszolgáltatót a megfelelő helyreigazításra.

- Ilyen helyreigazítást kellett közzétenniük mások mellett az önkormányzati lakások bérleti díjának emelése kapcsán írt hamis állítások, az önkormányzat által bérelt Volkswagen kisbusszal kapcsolatos valótlan állítások, vagy éppen a 2022-es választások idején a szavazókörökkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló, téves feltételezéseket tartalmazó cikkük miatt – zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló