Ugrás a tartalomra

Ötvennégy milliárd forintot várnak a magyar kormánytól az ácsi katódgyárra

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 24. csütörtök 12:05
LMP: Az Ácson, Bábolnán és környékben élők a gyár bejelentése óta követelik a beruházás leállítását.
Az Ácsiak azt mondanák, ácsi a beruházéssal. Fotó: FÜLÖP DÁNIEL / 24.HU

Fülöp Ferenc a Huayou Cobalt Kft.  magyar leányvállalatának közkapcsolati igazgatója egy sajtóháttérbeszélgetésen többek között elmondta, hogy 54 milliárd forint körüli összeget várnak a magyar kormánytól az ácsi katódgyár beruházás támogatásaképp - írja közleményében az LMP.

Mind a városvezetés, mint az illetékes kormányhivatal tisztában lehet ezzel, hiszen a magyar emberek véleményét elfelejtették megkérdezni, a kínai álláspontról azonban egyre többet tudunk. A kormány úgy osztogatja az ázsiai befektetőknek a magyar adófizetők pénzét, minta itthon minden a legnagyobb rendben lenne, mintha nem kellene vasúti mellékvonalakat bezárni pénzhiányra hivatkozva mintha az egészségügy nem omlana éppen össze, és nem tűnnének el az orvosok a rendelőintézetekből, kórházakból - írja Magyarország Zöld Pártja.

Amennyiben ez a kormány valóban családbarát, és nem csak a kommunikációs panelkészlet elemeként hivatkozik magára eként, akkor a Huayou Cobalt helyett ezt az 54 milliárdot az otthongondozási díj megemelésére adják, hiszen az egész országunk szégyene az, hogy ma még mindig havi bruttó 68 ezer forintot kap az, aki beteg hozzátartozóját otthon gondozza. A multinak tervezett támogatási összegből az otthongondozási díjat fel lehetne emelni a minimálbér szintjére - fogalmaz a közlemény.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!