Ugrás a tartalomra

Óvintézkedések koronavírus miatt a bíróságokon

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 29. péntek 13:10
November 2-től a Miskolci Törvényszék és az illetékességi területén működő járásbíróságokban a következő óvintézkedések lépnek életbe, illetve változik az ügyfélfogadás rendje is.

Továbbra is személyesen az ügyfélfogadás a kezelőirodákban és a pénztárakban, valamint az iratbetekintés, az Ügyfélsegítő és az elnöki fogadóóra esetében.

A kezelőirodában, az Ügyfélsegítőn, valamint a nyilvános bírósági eljárási folyamatokon hallgatóságként megjelenni kívánó személyeknek azonban előzetesen be kell jelentkezniük. Ezt telefonon vagy elektronikus úton, legkésőbb a megelőző munkanapon 15 óráig tehetik meg. Az elnöki fogadóóra esetében ez a határidő a megelőző hét utolsó munkanapján 12 óra. Az elérhetőségek a Miskolci Törvényszék honlapján olvashatók.

A bíróság épületébe belépő ügyfeleknek szóban nyilatkozniuk kell járványügyi érintettségükről. Belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. Az épületben tartózkodás ideje alatt saját tulajdonú, a szájat és az orrot eltakaró maszkot kell viselni. Az eljárási cselekmények előtt és azok tartama alatt a tárgyalótermek előterében, valamint a folyosókon várakozni csak a szükséges időtartamban lehet, utána pedig a bíróság épületét azonnal el kell hagyni. A bent tartózkodóknak egymás között – lehetőség szerint – 2 méteres távolságot kell tartani.

Az épülethasználatra vonatkozó szabályzat teljes terjedelemben a Miskolci Törvényszék honlapján olvasható.

(Borítókép: Illusztráció)

Olvasnivaló