Ugrás a tartalomra

Perecesi szemétszedés: hamar megtelt a konténer

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 13. szombat 17:05
1 darab szeméttel sűrűn bortott terep + 1,5 óra munka + 16 dolgos önkéntes = 7 köbméter összegyűjtött hulladék. Így néz ki az az egyenlet, aminek köszönhetően tisztábbá vált a Debreceni Márton tér környéke.

Szombaton 9 órakor kezdődött a munka a tisztább környezetért, egy szeméttel kevésbé teleszórt Bükkért. Perecesen, a Debreceni Márton téren találkoztak azok az önkéntes hulladékszedők, akik csatlakoztak Serbán Zsolt Bükki Tisztasági Nagykövet akciójához.

- Hozz magaddal kesztyűt, szemeteszsákot, túrabakancsot és még egy társat! - szólt a felhvás. Bazin Levente, a térség önkormányzati képviselője ez alkalommal is segtette a szemétgyűjtést, intézte a konténert. Az eseménnyel kapcsolatban annyit mondott: 

mellébeszélés helyett példát mutatunk.

Kemény, meredek terep, sár, és sok-sok szemét várta a 16 önkéntest, akik hamar tele is szedték a kihelyezett konténert: 7 köbméter szeméttel. Az őszi, téli időszak egyébként a szemétszedéshez a legjobb, mert nyáron a növényzet elrejti a hulladékot. Így beindulnak a környezettisztító akciók is: legközelebb december 4-én tartanak szemétszedést. Az aktuális eseményekről az alábbi linken tájékozódhatnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!