Ugrás a tartalomra

Petőfi zenei díjazott lett László Evelin a Legényes című dalával

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. június 09. vasárnap 09:48
Szombat este átadták a Petőfi Zenei Díjakat. A Magna Cum Laude lett az év együttese, Freddie az év férfi előadója, Gubik Petra pedig az év női előadója. A miskolci születésű László Evelin dalát szintén díjazták.

Idén kilenc kategóriában vehettek át díjat az előadók az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió munkatársaitól, valamint a Petőfi Zenei Díj életműdíjas Nagy Ferótól.

Idén az év férfi előadója Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie lett, aki a Duna tévén futó „Csináljuk a fesztivált!” legutóbbi évadának győztese. Az A Dal 2024 extra produkciójában pedig Gubik Petrával énekelt duettet, ő lett az év női előadója.

Az év együttese díjat a Magna Cum Laude vehette át.

Az év zenei felvétele Szarka Tamás Otthon vagyunk című dala lett, ami a Felvidéket mutatja be, a hozzá készült klip tavaly augusztus 20-án, az államalapítás emléknapján jelent meg. A kisfilmben a zeneszerző-előadó és a népviseletbe öltözött zoboraljai asszonykórus, valamint a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjai is megjelentek.

Az év koncertje Ákos operaházi jubileumi előadása lett, ami az énekes harmincéves szólókarrierjét ünnepli. Ákos ezzel együtt már háromszoros Petőfi-díjas, második alkalommal nyerte meg a kategóriát, a díj alapításának évében pedig az év férfi előadójának választották.

Az év hangszeres előadójának a Parno Grasztot választották, az év rádiós koncertje elismerést pedig a 4S Street kapta a Petőfi Rádióban adott koncertjéért. Az erdélyi magyar, indie-pop-rock együttes 2022-ben az év zenekara lett.

Két díjazottat is A Dal 2024-es szériájából választottak, László Evelin a Legényes című dala lett az év dala, az Arcidra pedig az év felfedezettje.

Az elismerésről büszkén posztolt László Evelin a közösségi oldalán.

„Őszintén nem tudom, hova lehet még fokozni ennek a csodálatos dalnak a szárnyalását, de elképesztően örülök már annak is, hogy idáig eljuthatott! Ki tudja, hol a vége... Nagyon hálás vagyok mindenkinek és mindennek, aki támogat és támogatott az utam során! Úgy érzem, hogy ráléphettem arra az ösvényre végre, melyet járnom kell! Hogy épp ott vagyok, ahol lennem kell! Köszönöm!” – fogalmazott a miskolci énekesnő, akit a Holdviolából, illetve a HoldEsőből is ismerhetünk.

A Dalban nyújtott teljesítményéről többször is írt lapunk, ITT például a sorozat megnyerése után beszélgettünk vele.

László Evelint a Miskolc Televízió Basszuskulcs című zenei magazinjába is meghívtuk, ez itt tekinthető meg:

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!