Ugrás a tartalomra

Rágógumit ajánlottak pénz helyett

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 02. kedd 09:49
Egy fiatalkorú férfi ellen emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség rablás bűntette miatt, aki három kiskorú fiút szólított le pénzt kérve, de rágógumit ajánlottak neki. Ezzel nem elégedett meg, továbbra is pénzt követelt, megöléssel fenyegette és bántalmazta őket.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. december végén, kora este Mezőkövesden, az utcán leszólított három kiskorú fiút és kétszáz forintot kért tőlük. Közölték, hogy nincs náluk pénzt és továbbhaladtak, de a vádlott követte őket, közben arról kérdezgetett, hogy verekedjenek-e egymással, akarnak-e bajt - tudatta szerkesztőségünkkel Jogg Zsolt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. - Az egyik sértett felajánlotta, hogy ad egy rágógumit, mire a vádlott mondta, hogy elfogadja, de a családtagjainak is kell, ezért több darab rágógumit vett el. Viszont ezután sem távozott, így az előzőleg a rágót felajánló ezer forintot adott neki, hogy hagyja őket békén.

A vádlott elvette a pénzt, de további pénzt követelt tőlük, két sértettet tenyérrel mellkasánál megütött. A harmadikat is próbálta megütni, de az hárította.

A bántalmazás következtében a másik sértett is ezer forintot adott, de a vádlott újból megütötte őket, egyiküket gyomron rúgta és azzal fenyegetőzött, hogy késsel elvágja a torkukat, ha nem adnak neki még pénzt. Félelmükben két sértett ismét adott ezer-ezer forintot. Majd egy éppen kinyitó vendéglátó egységbe bementek, a vádlott is, viszont az alkalmazott felismerte egy korábbi lopási cselekmény kapcsán, ezért elhagyta a helyiséget.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!