Ugrás a tartalomra

Repül a magyar, ki tudja hol áll meg?

minap.hu - Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2023. július 10. hétfő 09:26
Bárdos István: Még mindig Törökország a legnépszerűbb, de régi célpontok is visszakerültek a térképre.
Forrás: utazaskatalogus.hu https://utazaskatalogus.hu/

- Benne vagyunk a főszezonban, ami meglátszik az árakon is. Mi, szakmabeliek úgy látjuk, azok jártak jól, akik még kora tavasszal foglalták le a nyaralásukat – véli Bárdos István, az Air Partner Repülőjegy és Utazási Iroda marketing vezetője és tulajdonosa, aki szerint az utóbbi évekhez hasonlóan a legfelkapottabb úti cél idén is a török riviéra.

- Jó pár éve Törökország kínálja ár-érték arányban a legjobb lehetőségeket repülőgépes utazással, tengerparti szállással, all inclusive ellátással. E tekintetben a második helyen változatlanul Görögország áll, bár ott is fölfelé mentek az árak ahhoz képest, hogy szolidabb a szolgáltatás. A többi európai tengerpart ezek után jön, bár nem számottevő az árkülönbség egy spanyolországi, mallorcai vagy ciprusi nyaralás esetében sem az előbbiekhez képest – beszél a látható tendenciákról az utazási iroda vezetője.

- Ismét népszerűek azok a korábban kedvelt, az utóbbi időben viszont kicsit elfelejtett úti célok is, mint például Tunézia, Albánia vagy Bulgária – ezek a szolidabb áraikkal hívják fel magukra a figyelmet. Példának okáért, ha egy négy-öt csillagos török tengerparti szálloda áraihoz viszonyítunk egy hasonló minőségű bulgáriai nyaralást, akkor azt látjuk, hogy nagyjából háromnegyede a bulgáriai utazás a törökországinak. Érdemes megemlíteni, hogy mind a tunéziai és mind a bolgár tengerpart igazán remek – számol be a nyaralás anyagi vonzatairól Bárdos István, aki szerint a turisztika kezd feléledni a járvány utáni kómából.

- Ha azt vesszük, hogy a török riviérára hetente 10-15 charter járat indul Magyarországról, az valamennyire megmutatja, mennyien döntenek a külföldi nyaralás mellett. Ha valaki a pénztárcájához szabja az utazást, érdemes egy irodát felkeresni, és végignézni a lehetőségeket, mert hatalmas a választék, de nagy az árszórás is – mondja az Air Partner Repülőjegy és Utazási Iroda marketing vezetője, aki szerint, ha országhatáron belül maradnak az emberek, akkor a Balaton a fő desztináció, bár hétvégeken a termálvizes fürdőhelyek is rendre telítettek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!