Ugrás a tartalomra

Simon Gábor: „A DK szavazói együttműködéspártiak”

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. január 07. vasárnap 18:36
A Demokratikus Koalíció (DK) néhány helyi vezetője nem csak a város vezetésével, de saját szavazóik akaratával is szembefordult – fogalmazott a Velünk a Város frakcióvezetője.

Simon Gábor a Miskolc Televízió Kilátó című műsorának volt a vendége pénteken. Vitaműsort szerveztünk, ahová meghívtuk Mokrai Mihály (DK) önkormányzati képviselőt is, ő azonban ebben a vitában nem kívánt részt venni.

Az apropót a Fidesz indítványa adta. A decemberi közgyűlésen ugyanis az ellenzéki párt rendeletet kívánt módosítani – egy olyat, amit még 2012-ben ők alkottak meg. A Velünk a Város frakcióvezetője szerint akkor az volt a cél, hogy bővítsék a polgármester hatáskörét és mozgásterét. Most azonban épp hogy szűkítenék azt Veres Pál polgármester esetében.

– A Fidesz-KDNP máshogy gondolja a város működtetését akkor, ha hatalmon van, és másként, ha ellenzékben van. 2019-től arra törekednek, hogy Miskolcnak egyre rosszabb legyen, mert azt gondolják, hogy ettől nekik politikailag jobb lesz – vélekedett Simon Gábor.
Hozzátette, az újdonság az volt most, hogy „társakra találtak” a DK-s Mokrai Mihályban és Szilágyi Szabolcsban. Ők is kellettek, hogy a rendeletmódosításhoz meglegyen a minősített többség.

Az indítvány tartalma ugyanakkor – és erre Ignácz Dávid jegyző többször is felhívta a figyelmet – törvénytelen. Egy politikusnak márpedig a frakcióvezető szerint előbb a jogszabályi kereteket kell szem előtt tartania, háttérbe szorítva a politikai meggyőződését.

– A Fidesz és a DK együttműködésével a közgyűlés elfogadott egy törvénytelen javaslatot. Ez mindenen túlmegy, ahogy az is, hogy segítséget nyújtanak a kormánypárt önkormányzatokat leépítő politikájához – húzta alá.
A Velünk a Város frakcióvezetője meg van győződve arról, hogy „ez nem a DK politikája”, a választóik nem ezt akarják.

– Ők együttműködéspártiak, a városvezetés mellett állnak, és azt szeretnék, hogy a 2019-ben létrejött szövetségben Veres Pállal működtessük a várost. A párt néhány helyi vezetője azonban nemcsak a város vezetésével, hanem saját szavazóival is szembefordult – hangoztatta Simon Gábor.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!