Ugrás a tartalomra

Súlyosan megsérült Varga Barnabás a skótok elleni csoportmeccsen 

MTI
Utoljára módosítva
2024. június 24. hétfő 07:53
A magyar labdarúgó-válogatott középcsatárának, Varga Barnabásnak eltört az arccsontja, így az Európa-bajnokságon nem játszik többet.
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Egy stuttgarti kórházban ápolják Varga Barnabást, a magyar futballválogatott csatárát, aki a skótok elleni csoportmeccs 68. percében Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga arcát, aki ezt követően földre zuhant és szinte mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

Néhány perc múlva már az a hír érkezett róla, hogy kommunikál az egészségügyi személyzettel, később pedig Marco Rossi szövetségi kapitány arról beszélt, hogy stabil az állapota. Azt is hozzátette, hogy ha tovább is jut a csapata, Vargára már nem számíthat a tornán.

Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Eltört az arccsontja” – idézte fel a meccset követő sajtótájékoztatón az esetet Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szeme alá mutatva jelezte, hol szenvedte el a sérülést a Ferencváros futballistája. 

A Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával Skócia ellen 1-0-ra megnyert stuttgarti mérkőzés lefújását követően a nemzeti együttes tagjai Varga 19-es mezével és szülőfalujára utaló Szentpéterfa feliratú sállal ünnepeltek a magyar szurkolók előtt.
    
A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a magyarok három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak, legkorábban kedden, legkésőbb szerdán derül ki, hogy ez elég-e a továbbjutáshoz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!