Ugrás a tartalomra

Számos programot tartogat az idei Diósgyőri Mária-Búcsú

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 04. szerda 12:52
A Diósgyőri Római Katolikus Plébániatemplom ismét otthont ad a már hagyományos Diósgyőri Mária-Búcsúnak. Az ünnepi alkalom szeptember 15-én, 10.30 órakor a diósgyőri országzászló felvonásával kezdődik, majd a menet Mária-énekeket énekelve a plébánia udvarára vonul.
Juhász Ákos 2022-es felvétele a rendezvényről

11:00 órakor Mándy Zoltán aranymisés pápai prelátus celebrálja az ünnepi szentmisét, melyet követően körmenetet tartanak a templom körül. A 14:00 órakor kezdődő délutáni programban a diósgyőri óvodák, iskolák gyermekeinek műsorát követően fellép a Szinvavölgyi néptáncműhely AMI utánpótlás csoportja, valamint a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes, a ZENITA (Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány) énekesei, Miskolc Német Nemzetiségi Önkormányzatának Énekkara.

A kulturális programot, a Számadó zenekar táncházzal egybekötött műsora zárja. A plébánia udvarán 16:00 órától Csigabiga órásbuborék-show szórakoztatja a gyerekeket, és a hagyományoknak megfelelően a plébánia előtt egész napos kirakodóvásár és vidámpark is várja a látogatókat. A búcsú 18.00 órától a templomban szentmisével zárul.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!