Ugrás a tartalomra

Szeles, késő nyári időt ígér a csütörtök

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 31. szerda 20:13
Csapadék inkább a Dél-Dunántúlon várható, máshol viszont az északi, északkeleti szél erősödhet meg. Hirdeg viszont nem lesz, legalábbis a térségünkben bizosan nem: a hőmérő higanyszála akár 27 fokig is felkúszhat. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint nyugat felől erősen megnövekszik előbb a fátyolfelhőzet, majd egyre vastagabb felhők is érkeznek, legkésőbb a Tiszántúlra. Délután a délnyugati megyékben fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar, majd estétől nyugat felől a Dunántúlon már egyre többfelé elered az eső, zápor. A csapadéktevékenység éjszaka áttevődhet a Duna-Tisza közére is, de ott már kevesebb helyen eshet, ettől keletebbre, északkeletebbre egyre kisebb a csapadék esélye.
    
Csütürtökön a legtöbb helyen felhősen indul a nap, majd nagyobb eséllyel az északi megyékben szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet nagyobb területen, ott akár többórás szűrt napsütés is lehet. Napközben nagyobb eséllyel hazánk délnyugati, déli harmadában számíthatunk időszakosan esőre, záporra. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon várható. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, holnap a Bodrogközben, Zemplénben meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.
    
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 22 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, csapadékos dél-dunántúli tájakon akár 20 fok alatt is maradhat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!