Ugrás a tartalomra

Szerződést hosszabbított a DVTK és Bényei Ágoston

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2024. június 14. péntek 12:27
Újabb alapemberrel hosszabbított a DVTK. A csapatkapitány Holdampf Gergő és a védőként is gólerős Gera Dániel után az U21-es válogatott Bényei Ágoston írt alá új szerződést.
Szerződést hosszabbított a DVTK és Bényei Ágoston. Fotó: dvtk.eu

- A Diósgyőrben töltött első két év nagyon pozitív élményeket hozott, minden percét élveztem. Érkezésemkor azt a célt tűztem ki magam elé, hogy teljes értékű játékossá váljak, és ne fiatalként kezeljenek. Ez a folyamat töretlenül haladt, amihez kellettem én is, de kellett a csapat és kellettek az edzői stábok. Most már 21 éves vagyok, láthatjuk, hogy ilyen korban többen csapatkapitányi karszalagot viselnek, úgyhogy igenis kell a karakter, és kell a magabiztosság, én is egyre jobban ki merem nyitni a számat a pályán és az öltözőben - mondta Bényei Ágoston.

- Amikor megkaptam a lehetőséget, akkor tudtam a játékpercekkel élni, talán az NB I.-es idény első féléve - amikor kevesebb játéklehetőséghez jutottam - volt egy kicsit negatívabb - idézte fel a középpályás. - Véleményem szerint jól teljesítettem, bebizonyítottam, hogy stabil játékossá értem, meg tudom valósítani azt, amit a szakmai stáb elvár tőlem, valamint úgy gondolom, hogy egyre látványosabb a játékom, és lehet rám számítani. 

- Diósgyőrben minden támogatást megkapunk a közönségtől, ami egyedülálló Magyarországon. Az én fejlődésemet is végig segítették, ám a foci világában mindenki tudja, hogy aki jól teljesít, akkor azt elfogadják, és szeretni fogják - tette hozzá. - Csupaszív játékosnak mondom magam, és két év után úgy érzem, hogy már diósgyőri vér csordogál az ereimben. Nagyon jó érzés az, hogy mögöttünk állnak a szurkolók, és ez olyan plusz motivációt ad, ami minden meccsen hajt előre. Értük vagyunk, és ha kijönnek a stadionba, akkor meg kell hálálni a támogatásukat.

- Nagyon boldog vagyok, hogy a klub a továbbiakban is számít rám - osztotta meg örömét. - Amikor hívott a menedzserem, hogy megegyezik a klub és a mi szándékunk, ezért jóval a szerződés lejárta előtt hosszabbítást ajánl a DVTK, akkor elképesztő boldogság töltött el. Attól a pillanattól kezdve minden nap úgy kellettem fel, hogy alig vártam az aláírás pillanatát. A klub megbecsülése ösztönző hatással van rám, és így a szezon kezdete előtt ez egy hatalmas löketet ad, amit hasznosítani szeretnék az egész idény során. Egy nagyon jó, kemény és nagyon hasznos felkészülés pedig megadja azt az alapot arra, hogy a bajnokságban jól tudjunk szerepelni - zárta szavait Bényei Ágoston.

- A következő idényben még stabilabb teljesítményt nyújtó DVTK-t szeretnénk látni, aminek érdekében meg akarjuk tartani a csapat gerincét - mondta dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. - Nagy örömömre ebbe a kategóriába sorolhatjuk Bényei Ágostont, aki még mindig csak 21 éves, de az elmúlt évben bebizonyította, hogy már nem csak egy tehetséges játékos, hanem időközben a szemünk előtt nőtt érett labdarúgóvá. 

Bényei Ágoston 2022 nyarán érkezett Diósgyőrbe, és rögtön alapembere lett a Merkantil Bank Ligában rekord pontszámmal aranyérmet nyerő csapatnak. Középpályásként 34 mérkőzésen 5 gólt szerzett. A legutóbbi idényben pedig 25 bajnokin és 4 kupameccsen kapott játéklehetőséget, első élvonalbeli gólját Debrecenben lőtte, amit nem sokkal később Mezőkövesden duplázott meg, és a siófoki kupameccsen is betalált. Diósgyőri szereplésével párhuzamosan állandó tagja lett az U21-es válogatottnak, ahol idén tavasszal megszerezte első gólját is.

További részletek a dvtk.eu oldalon ITT. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!