Ugrás a tartalomra

Szezon előtti nyílt edzés és szurkolói ankét a DVTK Arénában

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 26. csütörtök 11:41
A DVTK HUNTHERM bajnoki címvédő női kosárlabda csapata a hamarosan kezdődő szezon előtt nyilvános edzést, valamint szurkolói ankétot tartott a DVTK Arénában.
Fotók: dvtk.eu

A lehetőséget mintegy kétszáz szurkoló ragadta meg, akiket az edzést követően Szabó Tamás, a DVTK főtitkára köszöntött. A csapat előtt álló célokkal kapcsolatban elmondta, hogy a csapat az új szezonban meg szeretné védeni a bajnoki címet. 

- Bajnokcsapatként nem lehet más a célunk, mint az, hogy a címet megtartsuk, illetve, hogy nemzetközi szinten hasonlóan sikeresen szerepeljünk, mint tavaly. Ehhez a feltételek adottak, nekünk van a legjobb csarnokunk, edzői stábunk, csapatunk, technikai személyzetünk, egészségügyi stábunk. Meg is fogunk mindent tenni ennek érdekében. Hozzátette, hogy az előttünk álló szezon nehéz lesz, hiszen a magyar bajnokságban ebben a szezonban 12 csapat indul, ami több mérkőzést is jelent. 

Közölte, az idei évben ötven százalékkal több bérlet talált gazdára, mint tavaly. A klub minden bérletet váltott szurkolónak kedveskedik az első hazai találkozón, illetve továbbra is jegyvásárlási kedvezménnyel várja a kosárlabda szeretőket. 

- A BEAC elleni első meccsre minden bérletes plusz egy embert hozhat be magával, szeretettel várunk mindenkit. Hamarosan kezdődik a jegyárusítás is, a csoportos kedvezmény megmarad, aki négy, vagy több jegyet vesz, az változatlanul 30 százalék kedvezményt kap.” -tette hozzá.

Völgyi Péter, a DVTK HUNTHERM vezetőedzője megerősítette az együttes célkitűzéseit, és egyetértett abban, hogy kemény szezon előtt állunk, és nagy szükség lesz a szurkolók támogatására. 

- Aki itt volt, átélte velünk a tavalyi szezont, és itt volt a bajnoki cím megnyerésénél is, az szeretné ezt újra átélni. De nem lehet mindig bajnoknak lenni, ám folyamatos az építkezés, és ezt szeretnénk tovább vinni, évről évre, hogy rutinosabbak, tapasztaltabbak tudjunk lenni. A pár igazolás is ennek jegyében történt, a csapat magja, a meghatározó játékosok maradtak, akik diósgyőri szívvel játszották végig a szezont - mondta. Ezt követően kitért arra, hogy kiegyenlített mérkőzésekre számít a hazai és a nemzetközi küzdelmek esetén is. 

- Rettenetesen kemény párharcok várhatók, a tavalyi szezonban látottaknál mindenki erősebb lesz. Kiélezett csatákra számítunk, már az alapszakaszban is. Emellett az Euroligában is újfajta lebonyolítás lesz, aki nem tud továbbjutni a csoportból, az az Európa Kupában folytatja, úgyhogy nagy tétje van a csoportkörnek, a szezon elejének.

A csapatkapitány, Kányási Veronika a tudatos építkezésről, valamint az európai viszonylatban is egyedülálló szurkolótáborról beszélt. 

- Nagyon pozitív, és jó emlék él bennünk a tavalyi bajnoki címet illetően. Várjuk, hogy elkezdődjön a szezon, amelyben egyértelmű cél, hogy megvédjük a bajnoki címet. Tudatos építkezés eredménye volt a tavalyi elsőség, és most még nagyobb összefogásra van szükség ahhoz, hogy ezt megvédjük. Köszönjük azt a kapcsot, ami kialakult a csapat és a közönség között, ami egyedülálló Magyarországon, és Európában is.

Az est további részében a szakmai stáb, illetve a játékosok a szurkolók kérdéseire válaszoltak, majd mindenkinek lehetősége volt közös fényképek készítésére, illetve a szurkolói relikviák dedikáltatására.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!