Ugrás a tartalomra

Színes programokkal várja a közönséget a Bartók Tavasz Miskolcon is

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 20. szerda 11:17
A rendezvény csütörtökön kezdődik a Miskolci Nemzeti Színházban, de lesznek programok a Művészetek Házában, a Szinva teraszon és az Erzsébet téren is. 
A Bartók Tavasz Miskolcon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A hűtlen feleség című előadásával kezdődik. Fotók: bartoktavasz.hu

Miskolcon, Győrben és Debrecenben is színes programokkal, táncelőadásokkal, interaktív zenei foglalkozásokkal és koncertekkel is várja a közönséget a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek. A Bartók Tavaszhoz egy-egy előadás erejéig Pécs és Szeged városa is csatlakozik.
    
A programsorozat Miskolcon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A hűtlen feleség című előadásával kezdődik csütörtökön, másnap a Győri Balett Lajkó Félix zenéjére született GisL című koreográfiája, április 28-án a Pécsi Balett Vasarely-etűdök című előadása vendégszerepel a Miskolci Nemzeti Színház színpadán - közölték a szervezők szerdán.
    
A Művészetek Háza ad otthont a világhírű zenész-komikus páros, Alekszej Igudesman és Jo Hjung Ki Play it Again című estjének, valamint Maxim Vengerov hegedűművész és a Pannon Filharmonikusok hangversenyének. 

A Ritmo Piknik a Szinva Teraszon és az Erzsébet téren várja világzenei és népzenei koncertekkel, interaktív zenei foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal a fesztiválozókat.


"A Bartók Tavasz fontos küldetése, hogy szerte az országban felejthetetlen kulturális élményekkel gazdagítsa a közönséget: a fesztivál keretében olyan programok várják a művészet szerelmeseit és a kikapcsolódni vágyókat Magyarország meghatározó nagyvárosaiban, amelyek a helyi közösségek számára is sokat jelentenek, de az ország számtalan pontjáról, sőt határainkon túlról is az adott városba vonzzák a látogatókat, így támogatva a kulturális turizmus erősödését" - idézi a közlemény Káel Csabát, a Müpa vezérigazgatóját, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek alapítóját.
    
Kiemelte, hogy hatalmas sikerrel zajlott az eseménysorozat első, budapesti szakasza, álló ováció ünnepelte a bemutatókat, a fesztiválon megvalósult Budapest Ritmo világzenei eseménysorozat rekordlátogatottsággal zárt, a teltházas előadások online közvetítéseit rengetegen követték a képernyők előtt a világ minden pontjáról,
    
További részletek és információk a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek országos eseményeiről a www.bartoktavasz.hu weboldalon találhatók.

További hírek

Olvasnivaló